Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Недовољно места у вртићима

rssBookmark and Share

Ниш 31.08.2012. Autor : RTS

У Нишу ће од јесени почети да раде два нова вртића, а број деце, која су на чекању у том граду, се не смањује. У насељима "Бранко Бјеговић" и "Расадник" за месец дана биће примљено 480, али ће на листи, ипак остати још око 1.400 деце.

Недовољно места у вртићима

Иако у Нишу почињу да раде два нова вртића, листа чекања се не скраћује. Вртић у насељу "Бранко Бјеговић" изграђен је пре годину дана, али због недостатка употребних дозвола, деца још увек не бораве у њему.

Милени Голубовић, мајци двоје деце, нови вртић добро ће доћи, јер је на листи чекања годину и по дана.

"С обзиром на то да ја радим, свекрва чува њих и због њихове социјализације би много значило да буду са другом децом и да са њима ради неко ко је специјализован за то", каже Милена.

У двадесет постојећих вртића у граду борави нешто више од 5.000 деце. И на сеоским подручјима има места за најмлађе.

Директор предшколске установе "Пчелица" Зоран Јонић каже да ће, наредне године са изградњом нових вртића који су у плану, установа "Пчелица" омогућити свим родитељима, који желе да упишу децу, да то ураде без чекања.

У последњих пет година, Ниш је добио седам нових обданишта. Нека од њих опремљена су захваљујући донаторима.

Директор Дирекције за изградњу града Бранислав Јовановић каже да ће у наредне четири године урадити четири нова обданишта, укључујући и обданишта која ће добити из донација, тако да ће, како каже, до краја функционисања ове локалне власти тај број свести на нулу.

Иако је било најава да ће цена услуга у вртићима од јесени бити промењене, надлежни кажу да поскупљења неће бити, бар до наредне године.

Коментара: 0


#   Ниш   Бранислав Јовановић   Зоран Јонић  
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима