Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш добија нови конгресни центар, због састанка Берлинске иницијативе и доласка Ангеле Меркел

rssBookmark and Share

Ниш 30.07.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Председник Србије Алексанадр Вучић, јуче је на отварању фабрике "Леони", најавио долазак за најкасније две године, немачке канцелеарке Ангеле Меркел у Ниш.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Меркелова би требало да присуствује састанку Берлинске иницијативе у Нишу, након њене "сигурне" победе на предстојећим парламентарним изборима који се одржавају 22. септембра у Немачкој.

"Ја вам кажем да Ангела Меркел побеђује на изборим и да долази у Ниш за годину или две, заједно са фрнцуским председником Емануелом Макроном и италијанским премијером Паолом Ђенилионијем, након почетка рада Берлинске иницијативе", рекао је председник Вучић и додао да је Нишу потребан конгресни центар..

Вучић је подвукао да Немачка вероватно ове године постаје највећи инвеститор у Србији и да је поносан што смо успели да направимо стабилне односе са најразвијенијом европском економијом.

"Немачка је наш највећи спољнотрговински партнер Србије са преко четири милијарде евра у трговинској размени, а немачке компаније запошљавају више од 35.000 људи у Србији", истако је јуче председник Вучић, на отварању треће фабрике "Леони" у Србији.


#   Ниш   Александар Вучић   Немачка   Леони   Ангела Меркел   Берлинска иницијатива
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима