Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš dobija novi kongresni centar, zbog sastanka Berlinske inicijative i dolaska Angele Merkel

rssBookmark and Share

Niš 30.07.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Predsednik Srbije Aleksanadr Vučić, juče je na otvaranju fabrike "Leoni", najavio dolazak za najkasnije dve godine, nemačke kancelearke Angele Merkel u Niš.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Merkelova bi trebalo da prisustvuje sastanku Berlinske inicijative u Nišu, nakon njene "sigurne" pobede na predstojećim parlamentarnim izborima koji se održavaju 22. septembra u Nemačkoj.

"Ja vam kažem da Angela Merkel pobeđuje na izborim i da dolazi u Niš za godinu ili dve, zajedno sa frncuskim predsednikom Emanuelom Makronom i italijanskim premijerom Paolom Đenilionijem, nakon početka rada Berlinske inicijative", rekao je predsednik Vučić i dodao da je Nišu potreban kongresni centar..

Vučić je podvukao da Nemačka verovatno ove godine postaje najveći investitor u Srbiji i da je ponosan što smo uspeli da napravimo stabilne odnose sa najrazvijenijom evropskom ekonomijom.

"Nemačka je naš najveći spoljnotrgovinski partner Srbije sa preko četiri milijarde evra u trgovinskoj razmeni, a nemačke kompanije zapošljavaju više od 35.000 ljudi u Srbiji", istako je juče predsednik Vučić, na otvaranju treće fabrike "Leoni" u Srbiji.


#   Niš   Aleksandar Vučić   Nemačka   Leoni   Angela Merkel   Berlinska inicijativa
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima