Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Полиција проверава законитост градње Кардиохирургије

rssBookmark and Share

Ниш 04.12.2013. С. Радовић

Припадници Полицијске управе у Нишу почели су проверу законитости градње, опремања и других околности у вези са новом и скупом Клиником за кардиохирургију у Нишу, коју је као важан државни пројекат „гурало“ Министарство здравља, а финансирао Национални инвестициони план, речено је данас у ПУ Ниш.

Ниш: Полиција проверава законитост градње Кардиохирургије

Истрагом ће како кажу у Нишкој полицијској управи бити у потпуности проверена законитост градње као и то да ли је сваки динар завршио у градњи скупе клинике за кардиохирургију која је изграђена у кругу клиничког центра у Нишу а чију градњу је финансирао Национални инвестициони план.

Полицијском истрагом биће утврђено и зашто још увек не ради нова клиника у коју је држава уложила скоро пет милиона евра.

Директор нишког КЦ Зоран Радовановић каже да подржава истрагу надлежних органа о свим околностима у вези са „настанком“ нишке Кардиохирургије.

- Сви који су у овом случају евентуално оштетили буџет Србије или Клиничког центра требало би да буду санкционисани, каже Радовановић.

Луксузна зграда Кардиохирургије у Нишу, од 2.500 квадратних метара, почела је да се гради 2008. године. У изградњу је уложено око 3,5 милиона евра, а у опремање још око 1,5 милиона евра.

Нова клиника у Нишу у којој је држава уложила скоро пет милиона евра не ради још увек због истраге која је у току, али и због чињеница да Ниш нема - кардиохирурге.


#   Ниш   Зоран Радовановић
@tigerzoki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима