Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Policija proverava zakonitost gradnje Kardiohirurgije

rssBookmark and Share

Niš 04.12.2013. S. Radović

Pripadnici Policijske uprave u Nišu počeli su proveru zakonitosti gradnje, opremanja i drugih okolnosti u vezi sa novom i skupom Klinikom za kardiohirurgiju u Nišu, koju je kao važan državni projekat „guralo“ Ministarstvo zdravlja, a finansirao Nacionalni investicioni plan, rečeno je danas u PU Niš.

Niš: Policija proverava zakonitost gradnje Kardiohirurgije

Istragom će kako kažu u Niškoj policijskoj upravi biti u potpunosti proverena zakonitost gradnje kao i to da li je svaki dinar završio u gradnji skupe klinike za kardiohirurgiju koja je izgrađena u krugu kliničkog centra u Nišu a čiju gradnju je finansirao Nacionalni investicioni plan.

Policijskom istragom biće utvrđeno i zašto još uvek ne radi nova klinika u koju je država uložila skoro pet miliona evra.

Direktor niškog KC Zoran Radovanović kaže da podržava istragu nadležnih organa o svim okolnostima u vezi sa „nastankom“ niške Kardiohirurgije.

- Svi koji su u ovom slučaju eventualno oštetili budžet Srbije ili Kliničkog centra trebalo bi da budu sankcionisani, kaže Radovanović.

Luksuzna zgrada Kardiohirurgije u Nišu, od 2.500 kvadratnih metara, počela je da se gradi 2008. godine. U izgradnju je uloženo oko 3,5 miliona evra, a u opremanje još oko 1,5 miliona evra.

Nova klinika u Nišu u kojoj je država uložila skoro pet miliona evra ne radi još uvek zbog istrage koja je u toku, ali i zbog činjenica da Niš nema - kardiohirurge.

Komentara: 0


#   Niš   Zoran Radovanović
@tigerzoki @


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima