Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш за 60 дана добија Родитељску кућу

rssBookmark and Share

Ниш 08.09.2012. Autor: Agencija TANJUG

Радови на адаптацији простора за Родитељску кућу у Нишу почели су ове седмице, рок за завршетак радова је 60 дана, па отварање те куће планирано је за новембар ове године, рекла је представница Националног удружења родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) Јелена Голубов Тодоровић.

Ниш за 60 дана добија Родитељску кућу

То удружење прикупило је од донатора око 11 милиона динара, а пројекат адаптације 277 квадратних метара простора вредан је око 7,5 милиона динара, навела је Голубов Тодоровић и напоменула да ће остатак средстава бити искоришћен за опремање куће.

Један Шпанац донирао је 50.000 швајцарских франака, али није желео да се његово име објављује, казала је Голубов Тодоровић и додала да је простор на Византијском булевару Град Ниш уступио удружењу на 10 година и учествоваће у суфинансирању Родитељске куће.

Родитељска кућа може да прими пет породица, најчешће мајку са дететом коме није потребно стационарно лечење, али је на терапији у нишком Клиничком центру.

У Родитељској кући боравиће деца из градова југоисточне Србије оболела од различитих врста малигнитета.

Ниш је трећи град, после Београда и Новог Сада, који ће имати своју Родитељску кућу.

Удружење НУРДОР основали су родитељи, лекари, волонтери и медицински радници 2003. године, а на њиховом сајту налазе се детаљне информације о донаторима и потребама удружења у опремању куће.


#   Ниш   волонтери   Родитељска кућа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима