Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишлије дочекале православну Нову годину уз Алена Адемовића и ватромет

rssBookmark and Share

Ниш 14.01.2020. Јужна Србија Инфо

Више хиљада грађана из Ниша и југа Србије дочекало је синоћ у Светосавском парку православну Нову годину уз Алена Адемовића, у организацији највеће нишке општине.

Нишлије дочекале православну Нову годину уз Алена Адемовића и ватромет

Више хиљада грађана Ниша и југа Србије дочекало је православну Нову годину у организацији Градске општине Медијана, са Аленом Адемовићем, Нишлијом по рођењу. Адемовић, момак из комшилука, напунио је Светосавски парк, што је било и очекивано, јер су га рођаци, пријатељи, другови чекали у парку још од касних поподневних сати. Одрастао је у непосредној близини Парка Светог Саве, па је каже „срећа била запевати у непосредној близини основне школе „Свети Сава“ коју је и похађао, уз игралиште где се играо“. Како је рекао непосредно пред наступ, „све га је одједном подсетило на детињство“, а после наступа оценио:

-После 22 године сам у Нишу, све је било фантастично, публика је била фантастична. Феноменалан концерт и доживљај. Ниш је био и остао срчана публика. Ја сам рођени Медијанац и поносан сам на то – оценио је Ален на крају концерта.

Уз добро познате рокенрол хитове, и оне који су обележили његову каријеру са Гораном Бреговићем, и групом „Милиграм“, а од недавно и соло каријеру, момак са необичним и врло специфичним гласом држао је пажњу посетилаца више два и по сата. Све генерације певале су „Крушку“, „Врати ми се несрећо“, „Капи крви“, „Ево сунца“, али и Чолине и Бреговићеве хитове.

Програм који традиционално организује највећа нишка општина почео је са предгрупом „Тоца и бенд“ у 21 сат, и трајао до сат иза поноћи.

Традиционално, у поноћ, долазак Нове године по Јулијанском календару обележио је овога пута величанствен, вишеминутни ватромет.

Иако је Светосавски парк био крцат, није забележен ниједан инцидент.


#   Ниш   Медијана градска општина   парк Светог Саве   Српска нова година   Ален Адемовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима