Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nišlije dočekale pravoslavnu Novu godinu uz Alena Ademovića i vatromet

rssBookmark and Share

Niš 14.01.2020. Južna Srbija Info

Više hiljada građana iz Niša i juga Srbije dočekalo je sinoć u Svetosavskom parku pravoslavnu Novu godinu uz Alena Ademovića, u organizaciji najveće niške opštine.

Nišlije dočekale pravoslavnu Novu godinu uz Alena Ademovića i vatromet

Više hiljada građana Niša i juga Srbije dočekalo je pravoslavnu Novu godinu u organizaciji Gradske opštine Medijana, sa Alenom Ademovićem, Nišlijom po rođenju. Ademović, momak iz komšiluka, napunio je Svetosavski park, što je bilo i očekivano, jer su ga rođaci, prijatelji, drugovi čekali u parku još od kasnih popodnevnih sati. Odrastao je u neposrednoj blizini Parka Svetog Save, pa je kaže „sreća bila zapevati u neposrednoj blizini osnovne škole „Sveti Sava“ koju je i pohađao, uz igralište gde se igrao“. Kako je rekao neposredno pred nastup, „sve ga je odjednom podsetilo na detinjstvo“, a posle nastupa ocenio:

-Posle 22 godine sam u Nišu, sve je bilo fantastično, publika je bila fantastična. Fenomenalan koncert i doživljaj. Niš je bio i ostao srčana publika. Ja sam rođeni Medijanac i ponosan sam na to – ocenio je Alen na kraju koncerta.

Uz dobro poznate rokenrol hitove, i one koji su obeležili njegovu karijeru sa Goranom Bregovićem, i grupom „Miligram“, a od nedavno i solo karijeru, momak sa neobičnim i vrlo specifičnim glasom držao je pažnju posetilaca više dva i po sata. Sve generacije pevale su „Krušku“, „Vrati mi se nesrećo“, „Kapi krvi“, „Evo sunca“, ali i Čoline i Bregovićeve hitove.

Program koji tradicionalno organizuje najveća niška opština počeo je sa predgrupom „Toca i bend“ u 21 sat, i trajao do sat iza ponoći.

Tradicionalno, u ponoć, dolazak Nove godine po Julijanskom kalendaru obeležio je ovoga puta veličanstven, višeminutni vatromet.

Iako je Svetosavski park bio krcat, nije zabeležen nijedan incident.


#   Niš   Medijana gradska opština   park Svetog Save   Srpska nova godina   Alen Ademović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima