Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Новац за грађевински материјал избеглим лицима

rssBookmark and Share

Ниш 20.02.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић у име Града Ниша потписао је данас уговоре са избеглим лицима , која су конкурисала у оквиру потпројеката Регионалног стамбеног програма,а са циљем трајне стамбене интеграције избеглих лица из бивших република СФРЈ.

Новац за грађевински материјал избеглим лицима

Корисници са којима су потписани уговори су започели изградњу својих стамбених објеката,али у недостатку финансијских средстава нису у целости успели да их приведу намени, односно завршетку.

Ова конкретна помоћ у грађевинском материјалу, а по процени стручних грађевинских лица,ангажованих од стране Јединице за управљање пројектима и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије,ће обезбедити трајно стамбено збрињавање,односно функционално становање.

Град Ниш,не учествује својим сретствима у имплементацији овог потпројекта,али је обезбедио стручне службе,спровео јавну набавку и одрадио већину административног дела.

Да би све ово било реализовано Градоначелник је именовао Комисију,која је одрадила и теренске провере.Носилац свих активности била је Канцеларија за избеглице и миграције Града Ниша.


#   Ниш   избеглице   Дарко Булатовић   локална самоуправа   грађевински материјал
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима