Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novac za građevinski materijal izbeglim licima

rssBookmark and Share

Niš 20.02.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović u ime Grada Niša potpisao je danas ugovore sa izbeglim licima , koja su konkurisala u okviru potprojekata Regionalnog stambenog programa,a sa ciljem trajne stambene integracije izbeglih lica iz bivših republika SFRJ.

Novac za građevinski materijal izbeglim licima

Korisnici sa kojima su potpisani ugovori su započeli izgradnju svojih stambenih objekata,ali u nedostatku finansijskih sredstava nisu u celosti uspeli da ih privedu nameni, odnosno završetku.

Ova konkretna pomoć u građevinskom materijalu, a po proceni stručnih građevinskih lica,angažovanih od strane Jedinice za upravljanje projektima i Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije,će obezbediti trajno stambeno zbrinjavanje,odnosno funkcionalno stanovanje.

Grad Niš,ne učestvuje svojim sretstvima u implementaciji ovog potprojekta,ali je obezbedio stručne službe,sproveo javnu nabavku i odradio većinu administrativnog dela.

Da bi sve ovo bilo realizovano Gradonačelnik je imenovao Komisiju,koja je odradila i terenske provere.Nosilac svih aktivnosti bila je Kancelarija za izbeglice i migracije Grada Niša.


#   Niš   izbeglice   Darko Bulatović   lokalna samouprava   građevinski materijal
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima