Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Potpisan novi ugovor sa organizacijom “Help”

rssBookmark and Share

Niš 16.07.2019. Južna Srbija Info

U Gradskoj kući gradonačelnik Niša Darko Bulatović i menadžer nemačke organizacije “Help” za ekonomski razvoj Maša Bubanj potpisali su novi ugovor o saradnji na projektu „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019-2020“ finansiranog u okviru „Nemačke razvojne saradnje“.

Niš: Potpisan novi ugovor sa organizacijom “Help”

Ugovor o saradnji između Grada i Helpa donosi mogućnost za podršku najmanje 30 novih mikro i malih biznisa grantovima u opremi prosečne vrednosti 2.400,00 evra, uz redovne poslovne i stručne obuke za povećanje održivosti poslovnih delatnosti.

Vrednost direktnih troškova za opremu za klijente koji će biti podržani u Nišu u okviru ovog projekta iznosi 72.000,00 evra, uz učešće Grada od 40%.

Dodelom grantova u opremi, poslovnim i stručnim obukama, umrežavanjem i mentoringom podržanih korisnika doprinosi se osnaživanju ciljne grupe, smanjenju siromaštva i povećavaju mogućnosti zapošljavanja, uz primenu mehanizama za osnaživanje razvoja mikro biznisa u ciljnim gradovima i opštinama.

Posebna pažnja u realizaciji projektnih aktivnosti biće posvećena mogućoj sinergiji između regionalnih, nacionalnih i lokalnih inicijativa.

Help je u saradnji sa Gradom podržao 483 korisnika grantovima u opremi za mikro i male biznise i sedam kooperativa od 2005. godine kroz projekte ekonomskog osnaživanja ukupne vrednosti 1,9 miliona evra.  Održivost podržanih biznisa iznosi više od 80%


#   Niš   Darko Bulatović   lokalna samouprava   Organizacija Help
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima