Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нови кућни ред у врањским зградама

rssBookmark and Share

Врање 12.07.2017. Јужна Србија Инфо

На седници Градског већа, којом је председавао градоначелник др Слободан Миленковић, усвојен је Нацрт Одлуке о кућном реду у стамбеним зградама и стамбено-пословним зградама на територији града Врања.

Фото: Vice
Фото: Vice

По речима Зорице Јовић, градске већнице, реч је о усклађивању са Законом о становању и одржавању зграда, а Нацрт Одлуке, поред општих правила кућног реда, садржи надзор и казнене одредбе. Инспекцијски надзор вршиће комунална инспекција.

Усвојена је и Одлука о измени Одлуке о јавним паркиралиштима, у делу висине казне за одређене прекршаје, која ће уместо 10.000 динара, сада износити упола мање. У складу са тим усвојена је и Одлука о измени допуни Одлуке о комуналном уређењу, и то у делу смањења казне за забрањено паркирање, заустављање и кретање на зеленим површинама, са 10.000 на 5.000 динара. На овај начин обављено је усклађивање са прописима о безбедности саобраћаја.

Већници су се сагласили да се донесе Одлука о приступању промени Статута града Врања и усвојили Одлуку о измени Одлуке о одређивању максималног броја запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе за 2015. годину, о чему ће се изјаснити и одборници Скупштине града. Како је истакла Зорица Јовић, максималан број запослених остаје исти, а прераспоређивање ће бити обављено у Градској општини Врањска Бања, где ће уместо 6 бити запослено 9, док ће у ЈП ,,Управа Бања" од 18 запослених остати 15.


#   Врање   Градско веће   Врањска Бања   зграде   Слободан Миленковић   комунална инспекција   кућни ред
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима