Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обустављен судски поступак: Богољуб Карић се враћа у Србију?

Bookmark and Share

23.09.2016. РТС, Б92, Јужна Србија Инфо

Због апсолутне застарелости дела, Виши суд у Београду обуставио је поступак против Богољуба Карића, потврђено је у Вишем тужилаштву

Обустављен судски поступак: Богољуб Карић се враћа у Србију?

Богољуб Карић теретио се по оптужници из 2010. године за злоупотребу службеног положаја одговорног лица током периода од 1998. до 2005. године у случају "Мобтел".

Оптужница је преквалификована 2013. након измена Кривичног законика, а Карићу је била запрећена казна од 10 година затвора. Сам поступак је покренут 2006, када су Карићи побегли из Србије.

Како је наведено у оптужници, Карићи су се теретили да су са сарадницима "извукли" више од 60 милиона евра са рачуна "Мобтела". 

Оптужницом је био обухваћен и његов брат Сретен, као и још 13 лица, међу којима су неки и страни држављани. 

За власником "БК групе" и лидером ПСС Богољубом и његовим братом Сретеном Карићем је тада расписана и црвена интерполова потерница, али њих више нема на листи тражених на сајту Интерпола. 

Како тврди "Блиц", у Тужилаштву за организовани криминал и даље воде истрагу у случају приватизације "Мобтела" за проневеру око 60 милиона евра. Дела обухваћена том истрагом, пише лист, застаревају 2017. године.


#   криминал   суд   страни држављани   Богољуб Карић   БК   Мобтел
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима