Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Општина мора да плати 200 милиона РСД

rssBookmark and Share

Прокупље 01.02.2014. Бета

На основу пресуде Привредног суда у Нишу, Општина Прокупље осуђена је да исплати Универзал банци 200 милиона динара.

Општина мора да плати 200 милиона РСД

Тај новац овој банци дугује старо предузеће "Дирекција за урбанизам и изградњу" ове општине, речено је данас агенцији Бета у том суду.

Према речима надлежних у Општини дуговања се односе на период од 2007. до 2009. године и обавезе старог предузећа " Дирекција за изградњу и урбанизам" према "Предузећу за путеве - Ниш" чија су права у надлежности "Универзал банке".

"У медувремену је дуг за неплаћене радове које је нишко предузеће изводило на подручју прокупачке општине са каматом, нарастао на 400 милиона, али је Суд одлучио да се плати само главница дуга," рекали су у прокупачкој општини и додали да су на пресуду већ уложили жалбу.

Због огромног дуга Дирекција за урбанизам и изградњу је у потпуној блокади, а како би се обављали редовни послови одржавања локалних путева и улица у граду, Скупштина Општине Прокупље прошле године основала је ново предузеће за Урбанизам и комуналне послове.


#   Прокупље   Урбанизам и уређење ЈП   Дирекција за урбанизам и изградњу   Универзал банка   Предузеће за путеве Ниш   Дирекција за урбанизам   Дирекција за изградњу   Скупштина општине
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима