Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворен Сајам аутомобила у Хали „Чаир“ - Највећи број премијера, примат преузимају електрична возила

rssBookmark and Share

Ниш 06.10.2023. Јелена Миладиновић Нишке вести

Ауто мото фест 2023.“ свечано је отворен данас у Хали Чаир. Љубитељи четвороточкаша и двоточкаша имаће прилику да разгледају најновије моделе на 14. Сајму аутомобила, који се од 6. до 8. октобра одржава у хали „Чаир“ у Нишу.

Фото: Нишке вести
Фото: Нишке вести

Посетиоце ичекује велики број премијера, а пажња ће бити усмерена на нова хибридна и електрична возила, мотоцикле и електро бицикле.

Отварању су присуствовали и Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, Драгана Сотировски, градоначелница Ниша, Драган Стевановић, државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, али и великог броја Нишлија, али и људи из јавног живота Града.

Општина Чајетина је прва општина у Србији која је увела Зелену туру (употреба електричних возила у туристичке сврхе) а за који дан пустиће у рад и електрички катамаран на Рибничком језеру на међу-станици Голд Гондоле. Управо ова општина је партнер овогодишњег сајма аутомобила.

„Ми као једна мала локална самоуправа на западу Србије тежимо да очувамо животну средину, да се бавимо туризмом, а ови електрични аутомобили нам дају за право да у том правцу идемо и да нудимо нешто ново“, казао је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Нишлије овог викенда имају прилике да виде највећи број премијера, али и да пазаре возила уз специјалне сајамске попусте.

Малишани из хора „Чаролија“, поново су својим гласовима очарали присутне на отварању Сајма аутомобила у Нишу.За диригентском палицом и овог пута је била њихова наставница музичког Гога Стаменковић.

Компанија „Возим на струју“ која излаже на Сајму организује прву ЛЦВ конференцију у Србији првог дана сајма у подне, на којој ће бити речи о електрификацији возних паркова. Новине у вези за електромобилима и будућност Србије у том свету.

„Постали смо бренд града Ниша. Ове године дајемо примат електричним аутомобилима, преко стотинак аутомобила у Хали „Чаир“. Очекује нас десет српских и петнестак нишких премијера, пуно електричних возила, који су готово на сваком штанду. Најавлило се пуно људи из Македоније и Бугарске што значи да овај Сајам има потенцијал да постане регионални, а не само локални. Узмите у обзир да је ово најпосећенија привредно – туриситичка манифестација у Нишу“, казао је оснивач и директор Сајма, Оливер Пауновић.

Према његовим речима, очекује се да овог викенда кроз Халу прође између 30 и 40 хиљада посетилаца.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски истакла да је ова манифестација потребна граду, јер због ње у наш град дође велики број људи из региона, али и да се нада да ће у наредном периоду Ниш добио и Еxпо центар који би могао да прими више излагача и посетилаца када су Сајмови у питању.

„Четрнаест година је заиста дуг период, свака част организаторима који су били истрајни. На тај начин постајемо центар привредно – туристичке манифестације, али и центар ауто – индустрије. Неколико дана Сајма за љубитеље аутомобила нашем Граду и те како значи, јер људи који дођу са стране успеју и да обиђу локалитете попут Медијане, Ћеле Куле и Нишке Бању“, појашњава градоначелница.

Државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Драган Стевановић навео је да због тога што је са Сајму фокус на аутомобиле на електрични погон, организатори разумеју време у коме живимо, јер то постаје тренд.

„Употреба електричних аутомобила постаће доминантна“, поручује Стевановић.

Сајам за посетиоце отворен је сва три дана од 10 до 20 сати.

Појединачна цена улазнице које се могу купити на билетарници Хале “Чаир”је 300 динара, док за гупну посету (10 и више особа) кошта 200 динара.


#   Ниш   Сајам аутомобила   Сити група
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима