Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворен 13. Сајам аутомобила у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 23.09.2022. Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Ауто мото фест 2022.“ свечано је отворен данас у Хали Чаир. Љубитељи аутомобила већ у великом броју обилазе сајам који је након трогодишње паузе, када је одржан вирТуелно због епидемије корона вирусом, окупио чак 15 брендова из света ауто-индустрије.

Фото: Нишке вести
Фото: Нишке вести

Нишлије овог викенда имају прилике да виде једну балканску и три српске, али и много нишких премијера, али и да пазаре возила уз специјалне сајамске попусте.

Сајам је, уз присуство великог броја Нишлија, али и људи из јавног живота Града, свечано отворила градоначелница Ниша Драгана Сотировски, која је истакла да је ова манифестација потребна граду, јер због ње у наш град дође велики број људи из региона.

„Честитам организаторима који су истрајни, јер ово јесте важна манифестација како привредна, тако и туристичка, а Град ће је и наредних година подржавати. Позвали смо све инвенститоре који желе да са градом уђу у јавно-приватно партнерство, да направимо велики сајамски простор. Определили смо простор, комунално га опремили, имамо сву потребну и неопходну техничку документацију. Овде би вероватно било много више аутомобила да је простор већи. Локација за експо центар је Лозни калем, где градимо и аква парк. То је одлична локација због излаза на ауто пут, која има и смештајне капацитете у Нишкој Бањи, а имаће и аква парк за рекреацију.“ истакла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

На нишком сајму балканску премијеру има аутомобил „опел грендланд“, а српске премијере аутомобили „форд мустанг“, „цитроен Ц5“ и „фолксваген тајго“.  Оно што  овај сајам свакако разликује од других јесте присуство великог броја електричних возила, која у светској индустрији већ представљају један од најпродаванијих брендова.

Оливер Пауновић, директор Сајма аутомобила„Сајам аутомобила Ниш сврстава на мапу светских градова и ја сам сигуран захваљујући излагачима, да ће овај Сајам трајати из године у годину уз подршку Града. Ове године 40 посто аутомобила је електричних што само говори да су они будућност и да само са њима можемо да сачувамо животну средину. Сви дилери аутомобила дали су сајамске попусте, ту су и осигуравајуће куће, тако да заинтересовани купци могу све да заврше овде. Хвала свим дистрибутерима, јер без њих овог Сајма не би ни било. Први пут на сајму је хонда, веспа, ту је опел, мерцедес се вратио после неколико година, тако да верујем да ће посетиоци имати шта да виде, али и да пазаре“, казао директор и оснивач сајма Оливер Пауновић


#   Ниш   Драгана Сотировски   Оливер Пауновић   Сајам аутомобила   Сити група
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима