Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сајам аутомобила у Нишу: Једна светска три српске и једна балканска премијера

rssBookmark and Share

Ниш 13.09.2022. Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Након двогодишње паузе, када се због короне одржавао виртуелни Сајам аутомобила, ове године Ауто-мото фест се враћа у Халу Чаир, и према најавама организатора од 23. до 25. септембра окупиће петнаест брендова из света ауто индустрије.

Фото: Нишке вести
Фото: Нишке вести

Ове године Нишлије ће имати прилике да виде једну светску премијеру, једну балканску и три српске, али и много нишких, рекли су учесници сајма на данашњем пријему градоначелници Ниша Драгани Сотировски.

„Сви велики Градови имају Сајам аутомобила, тако да је веома битно да и наш град има овако велику манифестацију која привлачи велики број посетиоца. Ово је најпосећенија привредно-туристичка манифестација, а ове године пратећи светске трендове за очувањем животне средине, имаћемо могућност да видимо велики број аутомобила на струју.“, казао је директор сајма Оливер Пауновић.

Европско тржиште говори да је готово 30 посто продатих аутомобила управо из електричног и хибридног програма, тако да нас и ове године очекује већа поставка управо тих возила. Сви изложени модели биће нишке премијере.

„Мерцедес ће имати светску премијеру, ради се о „мерцедесу“ Т класе. Имаћемо и балканску премијеру, а то ће бити аутомобил „опел грендланд“. Српске премијере имаће аутомобили „форд мустанг“, „ситроен Ц5“ и „фолксваген тајго“.

Очекујемо велику посећеност с обзиром на то да ће на овогодишењем Сајму бити изложен велики број атрактивних модела.“, казао је менаџер Сајма Саша Ђорђевић и додао да ће испред саме хале бити изложен теретни и доставни програм, али и два „Теслина“ модела. Такође ће ту бити паркирана и тест возила, за све оне који желе да пробају неки од аутомобила.

Организатори су похвалили намеру Града да у догледно време направе и сајамски простор, који је преко потребан како би примио већи број излагача.

„Одредили смо локацију за градњу на „Лозном калему“ код Нишке Бање и урадили уз помоћ Европске уније пројектно-техничку документацију. Чекамо партнера, некога ко је заинтересован да са градом направи тај објекат и да коначно добијемо велики сајамски простор. Сајам аутомобила је манифестација која у наш град може да окупи и до 10.000 посетиоца. Верујем да ћемо у дане Сајма бити центар за све посетиоце из региона који ће доћи да виде нове аутомобиле, али и да ће излагачима бити плодоносан с обзиром на то да нам је стандард већи“, изјавила је Сотировски.

Радно време сајма бића од 10.00 до 20.00 часова. Цена појединачне улазнице је 300 динара, а за организоване посете 10 или више људи, кошта 200 динара. Организатори очекују већу посећеност, јер су се излагачи потрудили и указали поверење и у ова тешка времена када је ауто индустрија у кризи и када немају довољан број возила на лагеру.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Оливер Пауновић   Сајам аутомобила
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима