Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пљуште казне: Појачана контрола саобраћаја у близини школа

rssBookmark and Share

Прокупље 04.09.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Полицијска управа у Прокупљу ће у периоду до 15. септембра сваког радног дана од 7.00 до 19.30 сати, на путевима у близини школа интензивирати рад саобраћајне полиције.

Пљуште казне: Појачана контрола саобраћаја у близини школа

Циљ ове акције је већа безбедност деце приликом доласка у школу и одласка кући, са посебном пажњом на ученике који први пут полазе у школу и којима ће посебно бити пружана помоћ.

У зонама школа и на раскрсницама, на којима се најчешће крећу ученици, саобраћајна полиција ће спроводити појачану контролу учесника у саобраћају, усмерену на откривање прекршаја које чине возачи према пешацима, а посебно према деци, као и откривање прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања возила у зонама школа.

Такође је предвиђено да, током септембра и октобра, припадници саобраћајне полиције врше едукацију ђака првака у свим прокупачким основним школама, а уколико буде потребно ова акција биће настављена током читаве године.

Из Полицијске управе Прокупље апелују на возаче да поштују правила и обавезе у саобраћају, прилагоде брзину кретања, поготово у зонама школа и на тај начин чувају своје животе и животе других учесника у саобраћају.


#   Прокупље   школе   полиција   саобраћај   контрола   саобраћајна полиција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима