Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pljušte kazne: Pojačana kontrola saobraćaja u blizini škola

rssBookmark and Share

Prokuplje 04.09.2014. JužnaSrbija.Info

Policijska uprava u Prokuplju će u periodu do 15. septembra svakog radnog dana od 7.00 do 19.30 sati, na putevima u blizini škola intenzivirati rad saobraćajne policije.

Pljušte kazne: Pojačana kontrola saobraćaja u blizini škola

Cilj ove akcije je veća bezbednost dece prilikom dolaska u školu i odlaska kući, sa posebnom pažnjom na učenike koji prvi put polaze u školu i kojima će posebno biti pružana pomoć.

U zonama škola i na raskrsnicama, na kojima se najčešće kreću učenici, saobraćajna policija će sprovoditi pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači prema pešacima, a posebno prema deci, kao i otkrivanje prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila u zonama škola.

Takođe je predviđeno da, tokom septembra i oktobra, pripadnici saobraćajne policije vrše edukaciju đaka prvaka u svim prokupačkim osnovnim školama, a ukoliko bude potrebno ova akcija biće nastavljena tokom čitave godine.

Iz Policijske uprave Prokuplje apeluju na vozače da poštuju pravila i obaveze u saobraćaju, prilagode brzinu kretanja, pogotovo u zonama škola i na taj način čuvaju svoje živote i živote drugih učesnika u saobraćaju.


#   Prokuplje   škole   policija   saobraćaj   kontrola   saobraćajna policija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima