Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почеле провере: Станари, јесте ли се регистровали

rssBookmark and Share

Ниш 19.02.2018. Јужна Србија Инфо

И у Нишу комунални инспектори почели су да проверавају да ли су власници станова изабрали управнике и уписали зграде у регистар стамбених заједница.

Фото: Белами
Фото: Белами

У противном, ако у року не испоштују и записник и решење које им достави инспекција дужни су да плате високу новчану казну у износу од 50.000 до 2 милиона динара.

На подручју највеће нишке општине Медијана, захтев за регистрацију у прошлој години поднеле су 503 стамбене заједнице, а у овој још 197. За сада је на подручју те општине регистровано 457 стамбених заједница, а колико их је укупно биће познато после инспекцијеске контроле.

Уколико стамбена заједница још увек није изабрала управника и није се регистровала комунални инспектор уручиће станарима записник којим налаже да то учине у року од 30 дана од његовог уручења. Уколко не испоштују и тај рок, доставља им се решење на основу којег по закону то треба да учине у додатном року од 15 дана од достављању тог акта. У противном, дужни су да плате новчану казну у распону од 50.000 до 2 милиона динара, а принудног управника одредиће им општина, каже начелница комуналне инспекције у општини Медијана Јелена Јанковић. До сада, најмање је регистрованих зграда на подручју општине Пантелеј и то само две. Подсећамо, рок за избор управника завршен је 12. децембра прошле године.


#   Ниш   Пантелеј   комунална инспекција   Јелена јанковић   управник зграде   стамбене заједнице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима