Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počele provere: Stanari, jeste li se registrovali

rssBookmark and Share

Niš 19.02.2018. Južna Srbija Info

I u Nišu komunalni inspektori počeli su da proveravaju da li su vlasnici stanova izabrali upravnike i upisali zgrade u registar stambenih zajednica.

Foto: Belami
Foto: Belami

U protivnom, ako u roku ne ispoštuju i zapisnik i rešenje koje im dostavi inspekcija dužni su da plate visoku novčanu kaznu u iznosu od 50.000 do 2 miliona dinara.

Na području najveće niške opštine Medijana, zahtev za registraciju u prošloj godini podnele su 503 stambene zajednice, a u ovoj još 197. Za sada je na području te opštine registrovano 457 stambenih zajednica, a koliko ih je ukupno biće poznato posle inspekcijeske kontrole.

Ukoliko stambena zajednica još uvek nije izabrala upravnika i nije se registrovala komunalni inspektor uručiće stanarima zapisnik kojim nalaže da to učine u roku od 30 dana od njegovog uručenja. Ukolko ne ispoštuju i taj rok, dostavlja im se rešenje na osnovu kojeg po zakonu to treba da učine u dodatnom roku od 15 dana od dostavljanju tog akta. U protivnom, dužni su da plate novčanu kaznu u rasponu od 50.000 do 2 miliona dinara, a prinudnog upravnika odrediće im opština, kaže načelnica komunalne inspekcije u opštini Medijana Jelena Janković. Do sada, najmanje je registrovanih zgrada na području opštine Pantelej i to samo dve. Podsećamo, rok za izbor upravnika završen je 12. decembra prošle godine.

Komentara: 0


#   Niš   komunalna inspekcija  upravnik zgrade  stambene zajednice
@


 


[ Dodaj komentar ]