Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

50 чланова ДС напустило странку

rssBookmark and Share

21.03.2013. Izvor: Kurir

Тешко ми је да након 23 године чланства напустим странку, али на овај чин сам се одлучио јер сам схватио да у овом одбору Демократске странке нема више демократије, рекао Милорад Прибак, један од оснивача ДС у Прокупљу.

50 чланова ДС напустило странку
Око педесет чланова Демократске странке из Прокупља, предвођени једним од оснивача ДС у овом граду Милорадом Прибаком, напустило је ову странку.

Ова група демократа се одлучила на овакав потез након избора за председника Окружног одбора почетком марта, на којима је убедљиву већину добио дотадашњи председник Бобан Лепојевић и групација коју он предводи. Тада су на видело изашле унутарстраначке несугласице, које су тињале након што су демократе изгубиле локалну власт и када су се у странци појавиле две струје.

Демократе које су се одлучиле да напусте странку, кажу да су то урадили јер су стављени на листу непожељних.

"Тешко ми је да након 23 године чланства напустим странку. На овај чин сам се одлучио јер сам схватио да у овом одбору Демократске странке нема више демократије. Ово је постала странка ДХС-оваца, ротаријанаца и политичких трговаца. Ја сам се у странци, коју сам основао, нашао на листи непожељних. Око шездесетак људи су поднели захтеве да напусте странку. Неки су то раније урадили а неки ће тек урадити. Рачунам да ће прокупачке демократе остати без стотинак својих до јуче највернијих страначких колега", тврди Милорад Прибак, један од оснивача ДС у Прокупљу и некадашњи члан Главног и Извршног одбора Демократске странке.

Прибак каже да ће чланови који су поднели захтев за изчлањење радити самостално.

"Не прикључујемо се ни једној партији и организоваћемо се као група грађана или као покрет", рекао је он. Прибак истиче да међу члановима који су поднели захтев за изчлањење има и неколико одборника ДС у локалном парламенту.
"Не бих да баратам цифрама колико ће одборника подржати нашу идеју, али их има. Више о томе ће се знати наредних дана, када се све искристалише", рекао је Прибак.

Актуелни председник Окружног одбора ДС Бобан Лепојевић каже да се ради о групи која је убедљиво изгубила на изборима за председника Окружног одбора.

"Не постоје никакве црне листе, припадност било којој странци је лични чин. Они су изгубили и имају право да се љуте. Прибак је био један од кандидата за председника Општинског одбора, али је пре неколико дана повукао кандидатуру. Тврдим да нико није вршио притисак да то уради", прокоментарисао је Лепојевић осипање у својој странци и нагласио да међу онима који желе да напусте странку нема одборника.

Иначе, ДС је на локалним изборима у Прокупљу освојио највећи број одборничких мандата, 16 од 55, колико има локални парламент. Након прекомпоновања власти, ДС су напустила четири одборника, тако да сада демократе у скупштинским клупама имају 12 одборника.


#   ДС   Бобан Лепојевић
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима