Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Политички прогон неистомишљеника под палицом СНС

rssBookmark and Share

Прокупље 02.09.2013. СР

Ухапшени функционери из Житорађе нису признали дело које им се ставља на терет, сазнаје Јужна Србија.

Политички прогон неистомишљеника под палицом СНС

Председник општине Житорађа Горан Стојковић (ДС), његов заменик Јовица Станисављевић (ДС) и председнику Скупштинског савета за инфраструктуру Зоран Ћирић (СРС) осумњичени су да су противправно, злоупотребом службеног положаја омогућили прибављање имовинске користи тећем лицу на терет буџета за износ од око 1, 9 милиона динара.

Ухапшени челници приликом саслушања код надлежног судије нису признали кривично дело које им се ставља на терет али је кривично веће ипак донело одлуку да се осумњичени задрже у притвору до месец дана, како не би утицали на сведоке.

Марко Миленковић, бивши Народни посланик СРС, а сада председник Скупштине општине Житорађа, тврди да се ради о незапамћеном притиску СНС да се промени локална власт у овој општини, коју чине ДС и СРС.

Он каже да су претходних месец дана у више наврата долазили локални функционери ове странке из Прокупља и тражили од председника Стојковића и његових сарадника да пређу у СНС и формирају већину са овом странком, која је иначе на изборима у Житорађи једва прешла ценсус и освојила само 2 од 31 одборника, колико има локални парламент.

– Начелник округа Братислав Јовановић је пре десетак дана разговарао са председником Житорађа Стојковићем. Тражио је да он и његови сарадници пређу у СНС, а да се за узврат све заташка. Како он није пристао, епилог је видљив, а осумњичени су без икаквог основа задржани у притвор, јер се намерно избегава саслушање свих сведока – тврди Миленковић и појашњава зашто су у ствари осумњичени функционери општине.

– Председник општине и његов заменик се сумњиче јер су ангажовали четири лица по уговору о делу на три месеца, односно испитује се да ли је било потребе за њиховим ангажовањем, док се Ћирић сумњичи за потписивање решења у њихово име. Он не спори да је то урадио али из не знања да чини прекршај, а како би помогао тим људима који су тог дана били спречени да дођу и потпишу своја решења. Ћирић од једног има писмену сагласност, док ће двојица потврдити да је то урадио уз њихово одобрење – тврди Миленковић и наглашава да је немогуће да Ћирића сумњиче за злоупотребу службеног положаја, јер је СРС у власти на локалу од пре 5 месеци, а наводно су ова дела почињена пре годину и више дана, када су радикали били опозиција а сам Ћирић није имао никакву функцију.

Од када су напредњаци дошли на власт пре нешто више од годину дана, покренут је поступак против 5 функционера ДС, од којих су неки већ осуђени неправоснажно на затворске казне, док су појединима поступци у току

Крајем 2012. године, Милан Арсовић (ДС), председник општине Прокупље у периоду од 2008. до 2012. године провео 23 дана у притвору, а оптужница је подигнута због сумње да је извршио кривично дело Злоупотреба службеног положаја приликом набавки и монтаже дечијих игралишта на три локације у Прокупљу. Неправоснажно је због злоупотребе положаја одговорног лица на 2 године затвора осуђен Бобан Лепојевић, бивши председник општине и актуелни председник Окружног одбора демократа. Он се терети да је у периоду када је био стечајни управник у фабрици минеалне воде „Милан Топлица“ у Тулару крај Прокупља оштетио предузеће за више од 1, 7 милиона динара. И бивши начелник Топличког округа Срђан Јордачијевић, некадашњи члан Главног одбора ДС у првостепеном поступку неправосанжно је осуђен на 3 месеца затвора, по приватној тужби Велимира Зечевића из Прокупља бившег радника ове службе.


#   Прокупље   ДС   СНС   Житорађа   Горан Стојковић   СРС   Топлица река     Јовица Станисављевић   Зоран Ћирић   Милан Арсовић   Бобан Лепојевић   Марко Миленковић   председник општине   злоупотреба службеног положаја   стечајни управник   Милан Топлица   Братислав Јовановић   кривично дело
@demokrate @sns_srbija @SRS_info @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима