Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишка иницијатива: Напали студента док је снимао радове у Нишкој бањи

rssBookmark and Share

Нишка Бања 21.08.2019. Данас

Илију Живковића, активисту удружења грађана “Нишка иницијатива”, данас је око 14 часова у центру Нишке Бања напала група од тројице радника који изводе јавне радове, претећи му да ће му “мацолом разбити главу” јер је снимао градилиште.

Активисту „Нишке иницијативе” напали радници који изводе јавне радове у Нишкој бањи
Активисту „Нишке иницијативе” напали радници који изводе јавне радове у Нишкој бањи

Живковић је Полицијском одељењу у Нишкој Бањи предао пријаву против тих радника за вербалне и физичке претње. У полицији су му рекли да ће његова пријава бити прослеђена надлежном јавном тужиоцу.

Председник “Нишке иницијативе” Срђан Нонић казао је да му је Живковић пренео да су му полицајци у Нишкој Бањи саветовали да “више не снима градилиште” и најавио да ће поднети пријаву унутрашњој контроли Полицијске управе у Нишу због неадекватне реакције полицијских службеника.

– Уместо да полицајци заштите студента и све ураде да се радници који су претили Живковићу казне, они су дали себи за право да њега испитују зашто је снимао градилиште, те да то више не чини јер мора да се запита где ће да се запосли. Због тога морају да сносе одговорност – рекао је Нонић.

Он је објаснио да је Живковић, који студира журналистику, заинтересован за своју локалну заједницу, па је зато и желео да снима раднике који изводе јавне радове.

- Радници су га претећи му истерали из простора, који није адекватно ни ограђен и не зна се где је тачно зона градилишта. На снимцима се виде други грађани који се шетају туда, тако да то није градилиште које је затворено оградом-рекао је.

Он је најавио да ће ако надлежни не ураде свој посао, активисит “ Нишке иницијативе” сваког дана ићи на то градилиште.

- Питаћемо их да ли ће смети да нападну више нас, нас који нисмо студенти и нас који се не плашимо. Овако пролазе појединци у овом јаловом диктаторском режиму, где сви који мисле својом главом треба да је изгубе-закључио је Нонић.

В.Торовић, Данас


#   полиција   Нишка Бања   насиље   јавни радови   Срђан Нонић   Нишка иницијатива (НИ)   Илија Живковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима