Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niška inicijativa: Napali studenta dok je snimao radove u Niškoj banji

rssBookmark and Share

Niška Banja 21.08.2019. Danas

Iliju Živkovića, aktivistu udruženja građana “Niška inicijativa”, danas je oko 14 časova u centru Niške Banja napala grupa od trojice radnika koji izvode javne radove, preteći mu da će mu “macolom razbiti glavu” jer je snimao gradilište.

Aktivistu „Niške inicijative” napali radnici koji izvode javne radove u Niškoj banji
Aktivistu „Niške inicijative” napali radnici koji izvode javne radove u Niškoj banji

Živković je Policijskom odeljenju u Niškoj Banji predao prijavu protiv tih radnika za verbalne i fizičke pretnje. U policiji su mu rekli da će njegova prijava biti prosleđena nadležnom javnom tužiocu.

Predsednik “Niške inicijative” Srđan Nonić kazao je da mu je Živković preneo da su mu policajci u Niškoj Banji savetovali da “više ne snima gradilište” i najavio da će podneti prijavu unutrašnjoj kontroli Policijske uprave u Nišu zbog neadekvatne reakcije policijskih službenika.

– Umesto da policajci zaštite studenta i sve urade da se radnici koji su pretili Živkoviću kazne, oni su dali sebi za pravo da njega ispituju zašto je snimao gradilište, te da to više ne čini jer mora da se zapita gde će da se zaposli. Zbog toga moraju da snose odgovornost – rekao je Nonić.

On je objasnio da je Živković, koji studira žurnalistiku, zainteresovan za svoju lokalnu zajednicu, pa je zato i želeo da snima radnike koji izvode javne radove.

- Radnici su ga preteći mu isterali iz prostora, koji nije adekvatno ni ograđen i ne zna se gde je tačno zona gradilišta. Na snimcima se vide drugi građani koji se šetaju tuda, tako da to nije gradilište koje je zatvoreno ogradom-rekao je.

On je najavio da će ako nadležni ne urade svoj posao, aktivisit “ Niške inicijative” svakog dana ići na to gradilište.

- Pitaćemo ih da li će smeti da napadnu više nas, nas koji nismo studenti i nas koji se ne plašimo. Ovako prolaze pojedinci u ovom jalovom diktatorskom režimu, gde svi koji misle svojom glavom treba da je izgube-zaključio je Nonić.

V.Torović, Danas


#   policija   Niška Banja   nasilje   javni radovi   Srđan Nonić   Niška inicijativa (NI)   Ilija Živković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima