Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Алексић напустио Народну странку и формирао Народни покрет Србије

rssBookmark and Share

07.08.2023. РТС, Јужна Србија Инфо

Делегати 106 од 126 одбора Народне странке из целе Србије на састанку на Опленцу код Тополе дали су подршку Мирославу Алексићу и одлучили да од данас иступе из те странке, извештава РТС.

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

Нови покрет који је формиран данас на Опленцу наступаће под називом Народни покрет Србије, како се и звала прва странка коју је Алексић основао 2017. године и од наредне седмице кренуће у прикупљање 10.000 потписа за регистровање нове странке.

По оцени Алексића, између њега и Вука Јеремића није било личних сукоба, већ су се те разлике односиле на начин функционисања и приоритете у раду странке која "мора искључиво да слуша и уважава захтеве грађана и да ради на уједињавању опозиције у рушењу режима Александра Вучића".

Алексић је оценио да у Народној странци, оваква каква јесте, нема места за спровођење демократских избора, већ је то сада странка која је отуђена од народа и у служби малог броја политичара који седе у Београду.

На Опленцу донета је одлука да четири посланика у Народној скупштини који подржавају Алексића, формирају нови посланички клуб.

Део страначких одбора осудио "покушај цепања странке"

Поводом одлуке о иступању Мирослава Алексића и 106 одбора, огласили су се одбори у Тополи, Ужицу, Пожаревцу, Куршумлији, Лајковцу, Чачку и Краљеву, који се тој одлуци противе.

Градски одбор у Краљеву саопштио је да снажно осуђује покушај цепања странке и да такви потези нису у духу вредности и циљева које заступају, позвајући све чланове Народне странке да се уздрже од подршке "таквим покушајима".

Чачански одбор оценио је да је група људи предвођена Алексићем, када је "пропао аматерски припремљен пуч" против председника странке Вука Јеремића, решила да са оним што им је остало од следбеника оснују свој покрет.

Одбор у Тополи истакао је да "групица чланова Народне странке предвођена Алексићем последњих месеци безуспешно ради на цепању странке", да та дешавања несумњиво иду у прилог тренутној власти, као и да је оснивање Алексићевог покрета баш у Тополи "лицемерни покушај да се он и његова дружина прикажу као некакви противници власти".

Како незванично сазнајемо, ГрО Народне странке у Нишу, подржао је оснивање Народног покрета Србије.


#   НПС Народни покрет Србије   Мирослав Алексић   Вук Јеремић   Народна странка
@jeremic_vuk @StrankaNarodna @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима