Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Aleksić napustio Narodnu stranku i formirao Narodni pokret Srbije

rssBookmark and Share

07.08.2023. RTS, Južna Srbija Info

Delegati 106 od 126 odbora Narodne stranke iz cele Srbije na sastanku na Oplencu kod Topole dali su podršku Miroslavu Aleksiću i odlučili da od danas istupe iz te stranke, izveštava RTS.

Foto: RTS skrinšot
Foto: RTS skrinšot

Novi pokret koji je formiran danas na Oplencu nastupaće pod nazivom Narodni pokret Srbije, kako se i zvala prva stranka koju je Aleksić osnovao 2017. godine i od naredne sedmice krenuće u prikupljanje 10.000 potpisa za registrovanje nove stranke.

Po oceni Aleksića, između njega i Vuka Jeremića nije bilo ličnih sukoba, već su se te razlike odnosile na način funkcionisanja i prioritete u radu stranke koja "mora isključivo da sluša i uvažava zahteve građana i da radi na ujedinjavanju opozicije u rušenju režima Aleksandra Vučića".

Aleksić je ocenio da u Narodnoj stranci, ovakva kakva jeste, nema mesta za sprovođenje demokratskih izbora, već je to sada stranka koja je otuđena od naroda i u službi malog broja političara koji sede u Beogradu.

Na Oplencu doneta je odluka da četiri poslanika u Narodnoj skupštini koji podržavaju Aleksića, formiraju novi poslanički klub.

Deo stranačkih odbora osudio "pokušaj cepanja stranke"

Povodom odluke o istupanju Miroslava Aleksića i 106 odbora, oglasili su se odbori u Topoli, Užicu, Požarevcu, Kuršumliji, Lajkovcu, Čačku i Kraljevu, koji se toj odluci protive.

Gradski odbor u Kraljevu saopštio je da snažno osuđuje pokušaj cepanja stranke i da takvi potezi nisu u duhu vrednosti i ciljeva koje zastupaju, pozvajući sve članove Narodne stranke da se uzdrže od podrške "takvim pokušajima".

Čačanski odbor ocenio je da je grupa ljudi predvođena Aleksićem, kada je "propao amaterski pripremljen puč" protiv predsednika stranke Vuka Jeremića, rešila da sa onim što im je ostalo od sledbenika osnuju svoj pokret.

Odbor u Topoli istakao je da "grupica članova Narodne stranke predvođena Aleksićem poslednjih meseci bezuspešno radi na cepanju stranke", da ta dešavanja nesumnjivo idu u prilog trenutnoj vlasti, kao i da je osnivanje Aleksićevog pokreta baš u Topoli "licemerni pokušaj da se on i njegova družina prikažu kao nekakvi protivnici vlasti".

Kako nezvanično saznajemo, GrO Narodne stranke u Nišu, podržao je osnivanje Narodnog pokreta Srbije.


#   NPS Narodni pokret Srbije   Miroslav Aleksić   Vuk Jeremić   Narodna stranka
@jeremic_vuk @StrankaNarodna @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima