Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због кршења Статута и нарушавања угледа странке изгласано неповерње Михајловићу, Бранка Стаменковић нови в.д. председника "Доста је било"

Bookmark and Share

08.11.2018. Јужна Србија Инфо

Иницијатива за смену Михајловића покренута је због кршења Статута, прекорачења овлашћења и нарушавања угледа странке. До нарадених унутарстраначких избора сва овлашћења председника преузима и водиће заменица председника Бранка Стаменковић. Рок за одржавање избора је 60 дана.

Због кршења Статута и нарушавања угледа странке изгласано неповерње Михајловићу, Бранка Стаменковић нови в.д. председника "Доста је било"

"Бранислав Михајловић је напустио постојећи посланички клуб ДЈБ и приступио новом посланичком клубу „Политика мора бити другачија“ у којем нису чланови ДЈБ, чиме је нанео огромну штету ДЈБ, који је на тај начин изгубио посланичку групу. Бранислав Михајловић је оваквим поступањем донео корист другој политичкој опцији, што по члану 18. Статута аутоматски подразумева престанак чланства и уједно свих функција у ДЈБ", пише у саопштењу.

Након што се више од 80 одсто чланова Главног одбора и 70 одсто чланова Скупштине ДЈБ писмено изјаснило за разрешење Бранислава Михајловића са места председника, Главни одбор је на данашњој седници одлуком активирао члан 18. Статута и тиме разрешио Бранислава Михајловића са места председника ДЈБ.

"Више од 70 одсто делегата "Доста је било" је у два дана одлучило да разреши Бранислава Михајловића са чела странке. Након низа медијских наступа и изјава којима је у јавности ширио апсолутне неистине о странци, називао чланове дословно “шибицарима” и “преварантима”, чланство је захтевало да се не чека Скупштина у Нишу заказана за 17. новембар 2018. године, већ да се организација што пре заштити од штетног деловања Михајловића", наводи се у саопштењу.

У складу са Статутом ДЈБ, избори за новог председника биће одржани у року од 60 дана, а до избора новог председника сва овлашћења председника преузима и води заменица председника Бранка Стаменковић.

Бранка Стаменковић је покретaч грaђaнске иницијaтиве “Мaјкa хрaброст” зa побољшaње условa у српским породилиштимa, зa шта је добила четири нaгрaде. Кaо стипендистa бритaнског Софијa центрa зa проучaвaње космологије у култури, стекла је звaње дипломираног културологa нa Велшком универзитету "Тринити Сент Дејвид" у Великој Бритaнији.

Иначе, Бранислав Стефановић др техничких наука и народни посланик из Бора, изабран је за председника странке ДЈБ, крајем априла ове године.

 


#   смена   Бранислав Михајловић   Скупштина Србије   главни одбор   Доста је било   унутарстраначки избори   Бранка Стаменковић
@DostaJeBilo @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима