Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стаменковић: Аутентичне политичке организације су реткост и у њима нема места за плашљиве!

rssBookmark and Share

Ниш 02.12.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

"Доста је било" је једина аутентично настала политичка организација и то је реткост у свету, а код нас посебно", изјавила је в.д. председница ДЈБ, Бранка Стаменковић, приликом недавног боравка у Нишу, на ванредној Скупштини те политичке организације.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Након што је почетком прошлог месеца, Бранислав Михајловић због, како кажу, прекорачења овлашћења и кршења Стаута странке, већином гласова смењен са места председника, заменица и народна посланица у српском парламенту Бранка Стаменковић, изабрана је за в.д. председника ДЈБ. 

У међувремену, ДЈБ је 17. новембра, одржао ванредну Скупштину у Нишу.

По њеним речима, и поред ове друге по реду индуковане кризе у странци и то за мање од годину дана, ДЈБ је успео да се наметне као опозициони лидер и као организација у којој нема места за колебљиве и уплашене, већ само за одлучне и храбре "Спартанце".

"Они који су остали уз ДЈБ, одлучни су да својој деци понуде бољу будућност и спремни су за сурову политичку борбу у Србији, каже Стаменковић.

Нисам ни помишљала да ћу под "старе дане", у 46. години да уђем у политику..

"Нас окупља аутентичност, која се огледа од првог дана, када нас је окупио Саша Радуловић. Нико од нас, од нас, који смо још увек овде, није ни помишљао у том тренутку да ће се бавити политиком, на професионални начин. То је та наша оригиналност, аутентичност идеала и програма, која се није променила, и у томе се ми разликујемо од осталих на политичкој сцени Србије..

На власт долази онај ко држи медије..

"И позиција и опозиција увек долази из једног центра, из центра који има утицај на медије и ту нема разлике још од краја деведесетих", каже Стаменковић и додаје, да се таква пракса примењује на рафиниран начин и у већини земаља у том неком "развијеном" свету.

"Партократија је велики проблем код нас и ДЈБ јесте спреман да "деинсталира" - "рестартује" систем, понаваљам, као једнина странака са реалним програмом, како за Косово, тако и економију.

Косово и Метохија

Она наглашава да Косово није изгубљено и да се тај се проблем може решити Законом о Косову и Метохији, узимајући као модел искуство Данске и Фарских острва и то без промене Устава, поштујући Резолуцију 1244.

Унутарстраначки избори..

У складу са Статутом ДЈБ, избори за новог председника биће одржани у року од 60 дана, а до избора новог председника сва овлашћења председника преузима и води заменица председника Бранка Стаменковић.

Бранка Стаменковић је покретaч грaђaнске иницијaтиве “Мaјкa хрaброст” зa побољшaње условa у српским породилиштимa, зa шта је добила четири нaгрaде. Кaо стипендистa бритaнског Софијa центрa зa проучaвaње космологије у култури, стекла је звaње дипломираног културологa нa Велшком универзитету "Тринити Сент Дејвид" у Великој Бритaнији.


#   Ниш   Косово и Метохија   Саша Радуловић   Јужна Србија Инфо   политика   Бранислав Михајловић   Доста је било   унутарстраначки избори   Бранка Стаменковић   ДЈБ
@SasaRadulovich @juznasrbija @DostaJeBilo @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима