Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Социјалисти одговарају: Игор Новаковић je врло препознатљив члан Социјалистичке партије Србије!

rssBookmark and Share

Нишка Бања 24.11.2015. З.С. Јужна Србија Инфо

На друштвеним мрежама, задњих месец и више дана можемо да прочитамо разна мишљења, па и тврдње "добро обавештених" да ли је Игор Новаковић члан СПС-а или не.

Фото: Фејсбук Игор Новаковић
Фото: Фејсбук Игор Новаковић

Редакција портала Јужна Србија Инфо потражила је одговор на ово питање и још многа друга, везана за Новаковића, код неких од челних људи СПС-а у Нишу.

Новинар портала Јужна Србија Инфо, разговарао је телефоном са неколико председника ОО СПС-а у Нишу и потражио њихово мишљење о Игору Новаковићу, његовом ангажовању и његовом рејтингу у самој странци, како сад тако и на прошлим унутарпартијским изборима. Такође и о Новаковићевом наводном "спору" са Срђаном Васковићем, такође чланом Социјалистичке партије Србије и актуелним градским већником.

Наши саговрници изашли су нам у сусрет и углавном одговорили на постављена питања.  

Највише "чуђења" је било, на наше питање, да ли је Новаковић члан СПС-а, где смо скоро једногласно добили позитиван одговор уз коментар високо позициониране чланице партије, која је додала, да не може се бити члан Главног одбора у Београду, а да притом нисте у странци. Да подсетимо, медији су писали како Новаковића нема међу чланством СПС-а на Градској општини Палилула, где он има пребивалиште. Наиме, Општински одбор Палилула Социјалистичке партије Србије тврдио је да Игор Новаковић није члан СПС-а и уједно тражио његово брисање из евиденције чланства. Наша саговорница додала је да је Новаковић имао највише предлога за председника Градског одбора за изборну конференцију. На питање, ко је препознатљивији и међу чланством и међу грађанима, Новаковић или Васковић, она је кратко одговорила да је по њеним сазнањима Васковић члан странке од 2000. године и да Новаковић има дужи "стаж". Такође нас је замолила да не откривамо њен идентитет, јер како каже жели да се спорови реше унутар саме партије.

Лидија Коцић, предсеник ОО СПС-а Црвени Крст, такође каже, да што се њене општине тиче, Новаковић је имао највише предлога и био на првом месту, а да би сви социјалсти у Нишу требали да реше све неспоразуме унутар странке. На наше питање о дужини стажа у СПС-у, Срђана Васковића, рекла нам је да потржимо одговор у ОО СПС-а Палилула.

Председник ОО СПС-а Пантелеј, Лазаревић, није желео да одговара на наша питања, уз коментар да не жели да се меша и као наши предходни саговорници мишљења је да ствари треба решавати у самој странци. Међутим, наш проверени извор нам је потврдио да је и у овој јединици Новаковић задобио највише поверења.

Драгић Јовановић из ОО СПС-а Нишка бања, врло је прецизно одговорио на наша питања и поносно истако да је члан СПС-а од оснивања, као и да је сведок многих дешавања у протеклим годинама.

Јовановић децидно тврди да је Игор Новаковић, имао највише предлога на изборној конференцији за председника ГО СПС-а у Нишу у свим општинским одборима (пет). Он додаје да је са погледа странчког функционера, а и са тачке обчног грађанина, Новаковић један од најпрепознатљивијих социјалиста у граду и шире, док је Срђан Васковић, млад кадар у партији тек 7-8 година. 

Радоичић (ОО СПС -а Медијана), није одговарао на наше телефонске позиве и смс поруке.

Остаје, необјашњен и специфичан ред ствари у ОО СПС-а Палилула, где су се ствари одвијале другачијим током, одакле је иначе и сапштено да Игор Новаковић није члан Социјалистичке партије Србије. Остављамо читаоцима да сами процене дешавања у овом ОО. 

Ако применимо демократски систем и његова правила (већину, односно апсолутни подршку у свим ОО), добијамо резултат који говори да је Игор Новаковић свакако члан Социјалистике партије Србије и један од напрепознатљивијих социјалиста у Нишу и много шире.


#   СПС   Јужна Србија регион   Нишка Бања   Јужна Србија Инфо   Игор Новаковић   друштвене мреже   Срђан Васковић   Општински одбор   рејтинг   чланство   кадрови     Драгић Јовановић
@socijalisti @juznasrbija @redinmind @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима