Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Socijalisti odgovaraju: Igor Novaković je vrlo prepoznatljiv član Socijalističke partije Srbije!

rssBookmark and Share

Niška Banja 24.11.2015. Z.S. Južna Srbija Info

Na društvenim mrežama, zadnjih mesec i više dana možemo da pročitamo razna mišljenja, pa i tvrdnje "dobro obaveštenih" da li je Igor Novaković član SPS-a ili ne.

Foto: Fejsbuk Igor Novaković
Foto: Fejsbuk Igor Novaković

Redakcija portala Južna Srbija Info potražila je odgovor na ovo pitanje i još mnoga druga, vezana za Novakovića, kod nekih od čelnih ljudi SPS-a u Nišu.

Novinar portala Južna Srbija Info, razgovarao je telefonom sa nekoliko predsednika OO SPS-a u Nišu i potražio njihovo mišljenje o Igoru Novakoviću, njegovom angažovanju i njegovom rejtingu u samoj stranci, kako sad tako i na prošlim unutarpartijskim izborima. Takođe i o Novakovićevom navodnom "sporu" sa Srđanom Vaskovićem, takođe članom Socijalističke partije Srbije i aktuelnim gradskim većnikom.

Naši sagovrnici izašli su nam u susret i uglavnom odgovorili na postavljena pitanja.  

Najviše "čuđenja" je bilo, na naše pitanje, da li je Novaković član SPS-a, gde smo skoro jednoglasno dobili pozitivan odgovor uz komentar visoko pozicionirane članice partije, koja je dodala, da ne može se biti član Glavnog odbora u Beogradu, a da pritom niste u stranci. Da podsetimo, mediji su pisali kako Novakovića nema među članstvom SPS-a na Gradskoj opštini Palilula, gde on ima prebivalište. Naime, Opštinski odbor Palilula Socijalističke partije Srbije tvrdio je da Igor Novaković nije član SPS-a i ujedno tražio njegovo brisanje iz evidencije članstva. Naša sagovornica dodala je da je Novaković imao najviše predloga za predsednika Gradskog odbora za izbornu konferenciju. Na pitanje, ko je prepoznatljiviji i među članstvom i među građanima, Novaković ili Vasković, ona je kratko odgovorila da je po njenim saznanjima Vasković član stranke od 2000. godine i da Novaković ima duži "staž". Takođe nas je zamolila da ne otkrivamo njen identitet, jer kako kaže želi da se sporovi reše unutar same partije.

Lidija Kocić, predsenik OO SPS-a Crveni Krst, takođe kaže, da što se njene opštine tiče, Novaković je imao najviše predloga i bio na prvom mestu, a da bi svi socijalsti u Nišu trebali da reše sve nesporazume unutar stranke. Na naše pitanje o dužini staža u SPS-u, Srđana Vaskovića, rekla nam je da potržimo odgovor u OO SPS-a Palilula.

Predsednik OO SPS-a Pantelej, Lazarević, nije želeo da odgovara na naša pitanja, uz komentar da ne želi da se meša i kao naši predhodni sagovornici mišljenja je da stvari treba rešavati u samoj stranci. Međutim, naš provereni izvor nam je potvrdio da je i u ovoj jedinici Novaković zadobio najviše poverenja.

Dragić Jovanović iz OO SPS-a Niška banja, vrlo je precizno odgovorio na naša pitanja i ponosno istako da je član SPS-a od osnivanja, kao i da je svedok mnogih dešavanja u proteklim godinama.

Jovanović decidno tvrdi da je Igor Novaković, imao najviše predloga na izbornoj konferenciji za predsednika GO SPS-a u Nišu u svim opštinskim odborima (pet). On dodaje da je sa pogleda strančkog funkcionera, a i sa tačke občnog građanina, Novaković jedan od najprepoznatljivijih socijalista u gradu i šire, dok je Srđan Vasković, mlad kadar u partiji tek 7-8 godina. 

Radoičić (OO SPS -a Medijana), nije odgovarao na naše telefonske pozive i sms poruke.

Ostaje, neobjašnjen i specifičan red stvari u OO SPS-a Palilula, gde su se stvari odvijale drugačijim tokom, odakle je inače i sapšteno da Igor Novaković nije član Socijalističke partije Srbije. Ostavljamo čitaocima da sami procene dešavanja u ovom OO. 

Ako primenimo demokratski sistem i njegova pravila (većinu, odnosno apsolutni podršku u svim OO), dobijamo rezultat koji govori da je Igor Novaković svakako član Socijalistike partije Srbije i jedan od naprepoznatljivijih socijalista u Nišu i mnogo šire.


#   SPS   Južna Srbija region   Niška Banja   Južna Srbija Info   Igor Novaković   društvene mreže   Srđan Vasković   Opštinski odbor   rejting   članstvo   kadrovi     Dragić Jovanović
@socijalisti @juznasrbija @redinmind @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima