Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дачић: ЛГБТ има своја права!

rssBookmark and Share

24.09.2013. Autor: Beta

Премијер Србије Ивица Дачић рекао је у уторак у Нишу да још није урадјена безбедносна процена за одржавање Параде поноса у суботу у Београду.

Дачић: ЛГБТ има своја права!

"Безбедносне процене се још разматрају, зато што како се приближава тај дан оне су различите", рекао је Дачић новинарима на конференцији за новинаре у нишкој Градској кући.

Дачић је рекао да ЛГБТ особе имају право на окупљање по Уставу и по закону, али да је "све то условљено безбедношћу и њиховом и других људи".

"Немојмо ићи у другу крајност ако то тражи Европска унија и, ако то постоји у њиховим земљама, не значи да ми сада треба да то претворимо у подршку тој појави", рекао је премијер Србије.

Он је "замолио политичаре да се више не улагују".

"И једни и други покушавају на екстреман начин да придју том проблему који не доноси ништа добро. Наш приступ је потпуно јасан - одржите ако је безбедно, ако није безбедно полиција мора да донесе одлуку да спречи сукобе, хаос, губитак људских живота", рекао је Дачић.

Одржавање Параде поноса у суботу у Београду зависи од безбедносне процене, која је прошле године била негативна, те парада није одржана.


#   полиција   ЛГБТ
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима