Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dačić: LGBT ima svoja prava!

rssBookmark and Share

24.09.2013. Autor: Beta

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je u utorak u Nišu da još nije uradjena bezbednosna procena za održavanje Parade ponosa u subotu u Beogradu.

Dačić: LGBT ima svoja prava!

"Bezbednosne procene se još razmatraju, zato što kako se približava taj dan one su različite", rekao je Dačić novinarima na konferenciji za novinare u niškoj Gradskoj kući.

Dačić je rekao da LGBT osobe imaju pravo na okupljanje po Ustavu i po zakonu, ali da je "sve to uslovljeno bezbednošću i njihovom i drugih ljudi".

"Nemojmo ići u drugu krajnost ako to traži Evropska unija i, ako to postoji u njihovim zemljama, ne znači da mi sada treba da to pretvorimo u podršku toj pojavi", rekao je premijer Srbije.

On je "zamolio političare da se više ne ulaguju".

"I jedni i drugi pokušavaju na ekstreman način da pridju tom problemu koji ne donosi ništa dobro. Naš pristup je potpuno jasan - održite ako je bezbedno, ako nije bezbedno policija mora da donese odluku da spreči sukobe, haos, gubitak ljudskih života", rekao je Dačić.

Održavanje Parade ponosa u subotu u Beogradu zavisi od bezbednosne procene, koja je prošle godine bila negativna, te parada nije održana.


#   policija   LGBT
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima