Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дачић: Путин да посети центар у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 24.09.2013. Autor: Beta

Премијер Србије Ивица Дачић рекао је данас да би "волео да председник Русије Владимир Путин посети Српско-руски хуманитарни центар" у Нишу.

Дачић: Путин да посети центар у Нишу

Дачић је у Нишу где је с руским министром за ванредне ситуације Владимиром Пучковим посетио хуманитарни центар, рекао да би волео да Путин посети Ниш приликом доласка на почетак радова на изградњи Јужног тока у Србији.

Премијер Србије је истакао да више неће да одговара на питања да ли је центар у Нишу војна база или хуманитарни центар.

"То је наша одлука, ми смо суверена држава. Мало је ситуација лицемерна: Русија је највећи спољнотрговински партнер западних земаља, и они могу да се љубе са Путином, а ми не можемо заједно да спасавамо људске животе", рекао је Дачић.

Он је казао да је Србија суверена земља и да чак и да хоће да има војну базу, она ће да донесе одлуку о томе - "а неће", рекао је Дачић.

Поводом годишњице избора 2000. године и окончања власти Слободана Милошевића, Дачић је рекао да је добро за СПС што је он тада смењен.

"Хвала им што су нас срушили 2000. године. Жао ми је што нас нису раније срушили јер не бисмо стигли да направимо толике грешке у деведесетим годинама и пре бисмо се вратили на власт", рекао је Дачић.

Дачић, лидер СПС, рекао је да је то сада нова партија. Она не може да исправи прошлост, али може да се утиче на садашњост и будућност.

Председник социјалиста је рекао да није разговарао с доскорашњим председником Генералне скупштине УН Вуком Јеремићем о његовом доласку у СПС.

"Нисам разговарао с Јеремићем, није се ни он нудио да дође у СПС, али јавно кажем да је политика коју је он заступао свих ових година увек била ближа СПС-у него ДС-у, зато је тако и прошао у ДС", рекао је Дачић.

Јеремић је искључен из ДС пошто је одбио да врати посланички мандат.


#   Ниш   Премијер Владе   Владимир Путин   војна база
@SerbianPM @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима