Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dačić: Putin da poseti centar u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 24.09.2013. Autor: Beta

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je danas da bi "voleo da predsednik Rusije Vladimir Putin poseti Srpsko-ruski humanitarni centar" u Nišu.

Dačić: Putin da poseti centar u Nišu

Dačić je u Nišu gde je s ruskim ministrom za vanredne situacije Vladimirom Pučkovim posetio humanitarni centar, rekao da bi voleo da Putin poseti Niš prilikom dolaska na početak radova na izgradnji Južnog toka u Srbiji.

Premijer Srbije je istakao da više neće da odgovara na pitanja da li je centar u Nišu vojna baza ili humanitarni centar.

"To je naša odluka, mi smo suverena država. Malo je situacija licemerna: Rusija je najveći spoljnotrgovinski partner zapadnih zemalja, i oni mogu da se ljube sa Putinom, a mi ne možemo zajedno da spasavamo ljudske živote", rekao je Dačić.

On je kazao da je Srbija suverena zemlja i da čak i da hoće da ima vojnu bazu, ona će da donese odluku o tome - "a neće", rekao je Dačić.

Povodom godišnjice izbora 2000. godine i okončanja vlasti Slobodana Miloševića, Dačić je rekao da je dobro za SPS što je on tada smenjen.

"Hvala im što su nas srušili 2000. godine. Žao mi je što nas nisu ranije srušili jer ne bismo stigli da napravimo tolike greške u devedesetim godinama i pre bismo se vratili na vlast", rekao je Dačić.

Dačić, lider SPS, rekao je da je to sada nova partija. Ona ne može da ispravi prošlost, ali može da se utiče na sadašnjost i budućnost.

Predsednik socijalista je rekao da nije razgovarao s doskorašnjim predsednikom Generalne skupštine UN Vukom Jeremićem o njegovom dolasku u SPS.

"Nisam razgovarao s Jeremićem, nije se ni on nudio da dođe u SPS, ali javno kažem da je politika koju je on zastupao svih ovih godina uvek bila bliža SPS-u nego DS-u, zato je tako i prošao u DS", rekao je Dačić.

Jeremić je isključen iz DS pošto je odbio da vrati poslanički mandat.


#   Niš   Premijer Vlade   Vladimir Putin   vojna baza
@SerbianPM @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima