Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дачић: Ускоро о развоју југа Србије

rssBookmark and Share

Пирот 27.01.2013. Autor: M.Mitić

Српски премијер Ивица Дачић изјавио је у суботу у Пироту да ће у наредних месец дана бити организован састанак представника пет округа са југа Србије на којем би се разговарало о стратегији развоја тог региона.

Дачић: Ускоро о развоју југа Србије
На том састанку би учествовали представници Пиротског, Нишавског, Топличког, Јабланичког и Пчињског округа.

"На тај састанак треба да позовемо градоначелнике и председнике општина и да направимо стратегију развоја југа Србије. Без тога ништа не можемо да урадимо. Више од половине најнеразвијених општина је из овог краја", рекао је премијер Дачић у разговору с председником општине Пирот Владаном Васићем.

"Ви сте после бившег премијера Зорана Дјиндјића, други премијер Србије који после 2000. године долази у општину Пирот", рекао је Васић и додао да очекује помоћ републичке власти у изградњи инфраструктуре, а посебно путева на Старој планини.

Дачић ће посетити Компанију "Тигар тајерс", чији је власник француски "Мишлен", разговарати с руководством фабрике и обићи погон за производњу путничких аутогума.

Он ће присуствовати свечаности поводом избора за "Личност године" коју организује приватни "Плус Радио", где ће му бити уручено специјално признање "Људи за ново време - евро корак".


#   Пирот   Мишлен   личност године
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима