Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Данас почиње пролећно заседање парламента Скупштине

Bookmark and Share

03.03.2015. Јужна Србија Инфо

Скупштина Србије почиње данас, уз гарду Војске Србије испред Дома Народне скупштине и химну "Боже правде", редовно пролећно заседање.

Данас почиње пролећно заседање парламента Скупштине

Седницу је сазвала председница парламента Маја Гојковић, а на дневном реду налази се 16 тачака.

Посланици ће расправљати о изменама Закона о хемикалијама, затим о изменама и допунама Закона о биоцидним производима, као и о изменама Закона о интегрисаном спречавању И контроли загађивања животне средине.

Такође, расправљаће се и о предлозима Закона о потврђивању Протокола о одрживом туризму уз Оквирну конвенцију у заштити и одрживом развоју Карпата, као и о одрживом управљању шумама уз Оквирну конвенцију и одрживом развоју Карпата.

Парламентарци ће расправљати о предлозима закона о потврђивању споразума између Србије и Источне Републике Уругваја у сарадњи о сарадњи у области ветерине, и између Србије и Владе Демократске и Народне Алжирске Републике у области здравља животиња, те између Владе Србије и кабинета министра Украјине о сарадњи у области бољног карантина и заштите биља.

На дневном реду је и збирна листа кандидата за избор чланова Националног савета за високо образовање.

На првом редовном заседању у овој години посланици ће претресати и Предлоге одлука о избору судија који се први пут бирају на судијску финкцију, као и измене и допуне Одлука о избору чланова и заменика чланова Одбора Народне скупштине.

Према Закону о Народној скупштини, парламент се састаје у два редовна заседања годишње – прво редовно заседање почиње првог радног дана у марту, а дргуо редовно заседање првог радног дана у октобру.

Седнице се, по правилу, одржавају уторком, средом и четвртком, од 10 до 18 сати, с паузом од једног часа, а уколико председник скупштине процени да постоје оправдани разлози, посланици могу да раде и другим радним данима, као и дуже од прописаног радног времена.


#   Маја Гојковић   пролеће   Скупштина Србије     заседање   Високо образовање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима