Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Danas počinje prolećno zasedanje parlamenta Skupštine

Bookmark and Share

03.03.2015. Južna Srbija Info

Skupština Srbije počinje danas, uz gardu Vojske Srbije ispred Doma Narodne skupštine i himnu "Bože pravde", redovno prolećno zasedanje.

Danas počinje prolećno zasedanje parlamenta Skupštine

Sednicu je sazvala predsednica parlamenta Maja Gojković, a na dnevnom redu nalazi se 16 tačaka.

Poslanici će raspravljati o izmenama Zakona o hemikalijama, zatim o izmenama i dopunama Zakona o biocidnim proizvodima, kao i o izmenama Zakona o integrisanom sprečavanju I kontroli zagađivanja životne sredine.

Takođe, raspravljaće se i o predlozima Zakona o potvrđivanju Protokola o održivom turizmu uz Okvirnu konvenciju u zaštiti i održivom razvoju Karpata, kao i o održivom upravljanju šumama uz Okvirnu konvenciju i održivom razvoju Karpata.

Parlamentarci će raspravljati o predlozima zakona o potvrđivanju sporazuma između Srbije i Istočne Republike Urugvaja u saradnji o saradnji u oblasti veterine, i između Srbije i Vlade Demokratske i Narodne Alžirske Republike u oblasti zdravlja životinja, te između Vlade Srbije i kabineta ministra Ukrajine o saradnji u oblasti boljnog karantina i zaštite bilja.

Na dnevnom redu je i zbirna lista kandidata za izbor članova Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje.

Na prvom redovnom zasedanju u ovoj godini poslanici će pretresati i Predloge odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku finkciju, kao i izmene i dopune Odluka o izboru članova i zamenika članova Odbora Narodne skupštine.

Prema Zakonu o Narodnoj skupštini, parlament se sastaje u dva redovna zasedanja godišnje – prvo redovno zasedanje počinje prvog radnog dana u martu, a drguo redovno zasedanje prvog radnog dana u oktobru.

Sednice se, po pravilu, održavaju utorkom, sredom i četvrtkom, od 10 do 18 sati, s pauzom od jednog časa, a ukoliko predsednik skupštine proceni da postoje opravdani razlozi, poslanici mogu da rade i drugim radnim danima, kao i duže od propisanog radnog vremena.


#   Maja Gojković   proleće   Skupština Srbije     zasedanje   Visoko obrazovanje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima