Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nakon Ljubićeve ostavke, lokalni izbori u Doljevcu 16. decembra

rssBookmark and Share

Doljevac 28.10.2018. Južna Srbija Info

Na osnovu Zakona o lokalnim izborima i Zakona o lokalnoj samoupravi, predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković donela je danas odluku o raspisivanju izbora za odbornike skupština opština Doljevac, Lučani, Kula i Kladovo za 16. decembar ove godine.

Foto: Belami
Foto: Belami

Odluka o raspisivanju izbora u ovim lokalnim samoupravama stupa na snagu danom objavljivanja u „Službenom glasniku“, kada počinju da teku i rokovi za obavljanje izbornih radnji.

Ljubićeva ostavka - razlog za raspisivanje izbora u opštini Doljevac

Goran Ljubić zvani Međarac, 11. oktobra na 14. sednici SO Doljevac, podneo je ostavku na to mesto, zbog kako kaže "provere" raspoloženja birača u toj opštini, udaljenoj 22 kilometra od Niša.

Kako Ljubić objašnjava, "taj moj čin svakako ne znači i napuštanje politike, već samo način da se proveri izborna volja glasača u toj opštini". On dodaje kako mu je dosadila stalna prozivka opozicije, posebno odbornika Nenada Stojiljkovića, nekadašnjeg člana SNS-a, potom odbornika "Dveri",

Goran Ljubić praktično je na čelu ove opštine od 2004. godine. Kao bivši član "Regiona", 2016. je pristupio naprednjacima. 

Sa druge strane, odbornik Stojiljković kaže, kako je Ljubićevo objašnjenje da podnosi ostavku "zbog njega", farsa i da ne vidi kakvu će korist imati građani doljevačke opštine od prevremnih izbora, kao i da ne veruje da će oni biti raspisani kada i u Lučanima.

Stojiljković, kao bivši prvi čovek naprednjaka u Doljevcu, napustio je SNS nakon dolaska Ljubića u njihove redove.


#   Maja Gojković   Doljevac   Goran Ljubić   Skupština Srbije   lokalni izbori   raspisivanje izbora
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima