Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Демократе на Југу спремају ванредне изборе

rssBookmark and Share

Врањска Бања 24.02.2013. Autor: Vojkan Ristić

„У Демократској странци у Пчињском округу у току је процедура за избор председника Окружног одбора, а новоизабрани функционер биће и нови члан Председништва партијске централе“, потврдио је за Данас др Слободан Пејић, члан Председништва ДС задужен за седам општина овог округа на југу Србије.

Демократе на Југу спремају ванредне изборе
- Процедуру унутарпартијских избора спроводи Извршни одбор странке и с тим у вези одговорно тврдим да нема подела у ДС на југу Србије, већ се ради о нормалној изборној процедури која је предвиђена статутом странке - прецизира Пејић демантујући оцене о томе да „постоје две фракције које се међусобно боре за превласт у странци“ у Пчињском округу.

За председника Окружног одбора могу да се кандидују сви чланови ДС из свих осам општинских одбора међу које спада и онај Градске општине Врањска Бања, који су платили чланарину. По Пејићевом мишљењу главни његов задатак али и актуелних функционера ДС на југу Србије је пре свега „да охрабре чланове странке да у што већем броју изађу на изборе, али и предложе своје кандидате“. С тим у вези договорено је да Градски одбор из Врања као централне општине округа предложи два кандидата за ову функцију.

- Сасвим је сигурно да ја нећу бити кандидат за председника Окружног одбора ДС и то је мој дефинитивни став. О новом председнику одлучиваће између четири и пет хиљада чланова странке колико има на југу Србије, али ћемо тачан број знати када избори буду одржани - прецизира Пејић за Данас.

Па ипак евидентно је да су у последња два месеца два функционера странке Дејан Ивановић и Зоран Најдић, који су до мајских локалних избора обављали функције градских већника за спорт и културу, у међувремену прешли у редове социјалиста, али то као да није превише важна тема за актуелно руководство ДС.

- То није ништа ново на врањској политичкој сцени. Они на то имају право. Њихови преласци су вероватно инспирисани личним интересима, што је за нас упозорење. Људи који буду изабрани на функције у новом саставу Окружног одбора ДС за Пчињски округ мораће да поведу рачуна о томе - појашњава овај функционер ДС. Незванично је сасвим извесно да ће испред Градског одбора у Врању кандидати за председника Окружног одбора бити бивши посланик ДС из Пчињског округа адвокат Горан Стефановић, те актуелни одборник у Скупштини града његов колега Мирослав Нешић.

Изборни процес надгледаће Београђани

- Цео унутарпартијски процес гласања по општинским одборима биће нагледан од чланова врха странке из Београда који ће у време избора који ће бити одржани крајем ове недеље. Право на посматраче имаће и сви кандидати за председника Окружног одбора странке, чиме желимо максималну транспарентност целог процеса, што није случај у другим странкама - наводи Пејић.


#   ДС   Врањска Бања   Пчињски округ   Градски одбор   Извршни одбор   градске општине
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима