Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дестани се не одриче мандата

rssBookmark and Share

27.05.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Никада нисам изјавио да се одричем свог дела мандата народног посланика у Скупштини Србије, каже лидер Демократске уније долине Скендер Дестани. Мандат који је освојила Коалиција Албанаца делиће четири посланика са југа Србије.

Дестани се не одриче мандата

Лидер Демократске уније долине из Прешева Скендер Дестани, један од четворице партнера са парламентарне листе "Коалиција Албанаца прешевске долине, демантовао је да се одрекао свог права на посланички мандат у Скупштини Србије, који му припада по коалиционом споразуму.

"Никада и никоме нисам изјавио да се одричем свог дела мандата народног посланика у Скупштини Републике Србије. Напротив, и странка чији сам лидер и ја лично, искористићемо све што нам припада према коалиционом споразуму", рекао је Дестани за Танјуг демантујући писање неких медија.

Дестани је објаснио да, према коалиционом споразуму, "један мандат и све друго што иде уз њега, поделиће четири партнерске странке коалиције (Албанаца Прешевске долине) сходно резултатима постигнутим на локалним изборима.

По том споразуму и мандат и новац ће делити: Партија за демократско деловање (ПДД) Ризе Хаљимија, Демократска унија Албанаца (ДУА) Рахмија Зуљфијуа, Покрет за демократски прогрес (ПДП) Јонуза Муслијуа и Дестанијева унија ДУД.

"На основу изборних резултата, највећи део мандата народног посланика од годину и неколико месеци припашће Ризи Хаљимију. Следе потом Рахми Зуљфију, Јонуз Муслиу и ја", рекао је Дестани.


#   Јонуз Муслиу
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима