Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ДЈБ Ниш: Расписати референдум у вези уступања нишког аеродрома држави!

rssBookmark and Share

Ниш 31.03.2018. Јужна Србија Инфо

Скоро сва нишка опозиција јединства је у негативној оцени по питању уступања аеродрома "Константин Велики" Републици Србији. У Градском одбору "Доста је било" сматрају да је то неприхватљиво и да се по том питању мора спровести референдум на нивоу града.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Саопштење које потписује председник ГрО ДЈБ Марко Стојановић, преносимо у целости...

Чињеница да је Градско веће града Ниша усвојило препоруку Владе Србије да Град Ниш изврши пренос комплетне имовине Аеродрома "Константин Велики", да пренесе оснивачка права на аеродром, да изврши пренос сертификата са ЈП "Аеродром" на будућег оператера и да изврши пренос свих уговора који се односе на пословање овог предузећа, односно, краће, да аерoдром Града Ниша уступи Републици Србији, за покрет ДЈБ у Нишу је апсолутно неприхватљив.

ЈП „Аеродром“ Ниш је од свог оснивања пролазио кроз турбулентна времена која су се одражавала на његов рад. Некада је имао лошије, некада боље пословне резултате. Претрпео је и велика оштећења приликом бомбардовања 1999. године. Пређашња руководсва овог града увек су се борила са тим проблемима и аеродром је преживаљавао. Свака власт до сада била је свесна његовог значаја, јер је управо постојање овог аеродрома издвајало Град Ниш од других градова у околини и чинило га атрактивнијим од других градова како по питању туристичког потенцијала, тако и по питању оправданости улагања у њега и привредних могућности. Без обзира што је свака власт, до сада улагала велике напоре и велика средства из касе локалне самоуправе да аеродром опстане, ова градска власт се дрзнула да га уступи Републици Србији, под изговором да је он прерастао локални карактер јер је нишки аеродром  алтернативни аеродром београдском, али и аеродромима у региону иако је он то увек и био. 

Овај чин Градског већа представља потпуно додворавање централној власти који корене вуче из апсолутне централизације сваког сегмента нашег друштва. До јуче су представници нишке власти тврдили да је аеродром економски самоодржив и да представља најсветлију тачку нишке економије, а онда смо изненада сазнали да су одлучили да имовину грађана Ниша поклоне Београду под изговором да је у тренутној ситуацији аеродром економски неодржив.

Покрет ДЈБ у Нишу предлаже Скупштини града Ниша да, из своје надлежности, распише референдум на коме би сви грађани Ниша могли да кажу шта мисле о уступању нишког аеродрома Републици Србији, и позива градоначелника Дарка Булатовића као и цело градско веће да поднесу неопозиве оставке на своје функције, због деловања на штету града Ниша и свих Нишлија.

 


#   Ниш   Градско веће   аеродром   градска власт   Доста је било   Марко Стојановић
@DostaJeBilo @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима