Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ђорђе Станковић: Уједињенем ћемо поновити 1996., спреман сам да подржим Драгана Милића као носиоца заједничке листе опозиције

rssBookmark and Share

Ниш 02.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Ђорђе Станковић посланик Народног покрета Србије из Ниша, подржава идеју уједињења и ширења иницијативе на цивилни сектор ради формирања већег, јаснијег и стручнијег фронта за промене.

Фото: Ђорђр Станковић ФБ
Фото: Ђорђр Станковић ФБ

Након отвореног позива нишкој опозицији на уједињење, Ђорђе Станковић истиче важност договора уместо различитих политичких опција у овим кризним временима.

Станковић истиче да сада није време за различите политичке опције, већ за фокусирање на суштинске промене. Наглашава да у демократским друштвима, попут тренутног, нема луксуза да се делимо на различите политичке опције и расправљамо о нијансама. Истиче да је сада тренутак за одлучност и подршку идеји промена.

На питање о могућем самосталном изласку на изборе које је најавио Драган Милић, Станковић сматра да би то сада био велики ризик, али оставља отворена врата за даљи договор. Истиче да је спреман да подржи Драган Милића као носиоца заједничке листе, уколико дође до договора.

Одговарајући на коментар Милића о централама нишке опозиције у Београду, Станковић истиче да он нема централу која му говори шта и како да ради, већ се труди да промени власт заједно са сарадницима. Овај став показује спремност за сарадњу и фокусирање на суштинске циљеве промена.

"Пут до победе је уједињење, референдумско стање против ове власти, и за тако нешто ћу се борити, јер ћемо тако поновити 1996 годину и исправити грешке претходних генерација", поручио је Станковић на конференцији за медије.

 

 


#   Ниш   Драган Милић   НПС Народни покрет Србије   локални избори   Ђорђр Станковић НПС
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима