Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Đorđe Stanković: Ujedinjenem ćemo ponoviti 1996., spreman sam da podržim Dragana Milića kao nosioca zajedničke liste opozicije

rssBookmark and Share

Niš 02.03.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Đorđe Stanković poslanik Narodnog pokreta Srbije iz Niša, podržava ideju ujedinjenja i širenja inicijative na civilni sektor radi formiranja većeg, jasnijeg i stručnijeg fronta za promene.

Foto: Đorđr Stanković FB
Foto: Đorđr Stanković FB

Nakon otvorenog poziva niškoj opoziciji na ujedinjenje, Đorđe Stanković ističe važnost dogovora umesto različitih političkih opcija u ovim kriznim vremenima.

Stanković ističe da sada nije vreme za različite političke opcije, već za fokusiranje na suštinske promene. Naglašava da u demokratskim društvima, poput trenutnog, nema luksuza da se delimo na različite političke opcije i raspravljamo o nijansama. Ističe da je sada trenutak za odlučnost i podršku ideji promena.

Na pitanje o mogućem samostalnom izlasku na izbore koje je najavio Dragan Milić, Stanković smatra da bi to sada bio veliki rizik, ali ostavlja otvorena vrata za dalji dogovor. Ističe da je spreman da podrži Dragan Milića kao nosioca zajedničke liste, ukoliko dođe do dogovora.

Odgovarajući na komentar Milića o centralama niške opozicije u Beogradu, Stanković ističe da on nema centralu koja mu govori šta i kako da radi, već se trudi da promeni vlast zajedno sa saradnicima. Ovaj stav pokazuje spremnost za saradnju i fokusiranje na suštinske ciljeve promena.

"Put do pobede je ujedinjenje, referendumsko stanje protiv ove vlasti, i za tako nešto ću se boriti, jer ćemo tako ponoviti 1996 godinu i ispraviti greške prethodnih generacija", poručio je Stanković na konferenciji za medije.

 

 


#   Niš   Dragan Milić   NPS Narodni pokret Srbije   lokalni izbori   Đorđr Stanković NPS
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima