Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Домазет: Демократска странка је стала на ноге и вратила се својим коренима!

rssBookmark and Share

Ниш 04.02.2018. Јужна Србија Инфо

Демократска странка данас обележава 28. годишњицу од обнове странке. Она је била и остала мотор развоја наше земље и њене демократије, рекао је јуче Владимир Домазет на конференцији за новинаре у Нишу, поводом 28. година постојања те странке.

Домазет: Демократска странка је стала на ноге и вратила се својим коренима!

ДС је пре 28 година обновљена са визијом развоја демократије и владавине права у Србији. 

Демократска странка у Нишу је 1996. године била окосница демократских промена читаве Србије. Пре тачно 20 година, на дан Светог Саве, у Нишу је успостављена прва демократска власт, коју је чинила коалиција Демократске странке и Српског покрета обнове. Дан када је и Зоран Ђинђић присуствовао конституисању градске власти у Нишу. То је дан када смо са великим надама ушли у стварање једне нове демократске Србије. И данас то радимо, у много тежим условима. Демократска странка је данас обновљена и растерећена оних проблема и оних људи који су у томе учествовали, али исто тако донели негативан имиџ странци. 

Демократска странка је једина права опозициона странка од 90-их година, која је опстала поред свих оних који су са успехом или без успеха то покушавали. 

Очекујемо да ће Демократска странка на изборима у Београду бити најјача опозициона странка и да ће суделовати у формирању градске власти и да ће то бити почетак новог почетка Демократске странке. 

Ми се у Нишу боримо да анимирамо нове младе људе, да се учлане у Демократску странку, а циљ је да спречимо исељавање младих људи како из Ниша, тако и из Србије. 

Демократска странка мора да остане поуздан партнер грађана.

Демократска странка има јасну и историјску мисију да се бори за опстанак демократије, за слободу медија и за владавину права у Србији. 

“28 година смо темељ и снага промена, никада нисмо били најекстремнији али смо увек били најупорнији.”  


#   Ниш   ДС   Зоран Ђинђић   рођендан   Владимир Домазет
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима