Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Игор Новаковић први човек социјалиста у Нишу говорио 5. октобру, узроцима, последицама и опстанку СПС

rssBookmark and Share

Ниш 05.10.2022. Јужна Србија Инфо

Од како је прошле недеље постављен за в.д. председника Грдског одбора Социјалисточке партије у Нишу Игор Новаковић, данас се на конференцији за новинаре у седишту странке у Нишу, први пут обратио јавности. Говорио је о 5. октобру, узроцима, последицама и оптанку СПС-а на полтичкој сцени, за разлику од тадашње опозиције.

Игор Новаковић први човек социјалиста у Нишу говорио 5. октобру, узроцима, последицама и опстанку СПС

5. октобра се многи сећају, посебно старији суграђани.

На данашњи дан, са битном симболиком, ново руководство социјалита у Нишу на челу са Игором Новаковићем састало се и обратило новинарима.

Указали су да је и након 22 године СПС опстао не само на политичкој сцени и у извршној власти, већ да је сама идеја партије остала и даље и живи за разлику од остали тадашњих политичких актера, којих сада има само у траговима и који су на вештачки начин покушавали себе да одрже на власти, а сада их више нема или су на минимуну, и углавном у сукобу.

"Драго је да чујем да они који су тада заговарали неолибералну идеологију, слободно тржиште, приватизацију до ликвидације, уништили комплетну српску привреду, довели ову земљу до банкрота, се сада представљају као социјалисти. Данас вам је и Тадић социјалиста, и Чеда Јовановић и сви они који су некада били неолиберали. То је за мене највећа победа наше идеологије, нашег програма и ових људи који су окупљени у СПС.“, казао је Новаковић поводом 22 године од демократских промена.

"Десетине хиљада људи на улицама Београда, који су 5. октобра 2000. године, у раним јутарњим часовима, почели да пристижу у главни град из свих крајева Србије, имали су један циљ, да председник Слободан Милошевић оде са власти", додао је Новаковић.

Лидера тадашње опозиције нема више, Војислав Коштуница се повукао, Ђинђић је нажалост убијен, некадашња Демократска странака и ДСС, и мале странке настале мењањем своје политике, као и њихови лидери, не могу данас да нађу заједнички језик и постану конструктивна опозиција.


#   Ниш   ДС   СПС   Војислав Коштуница   Игор Новаковић   Чедомир Јовановић   Зоран Ђинђић   Слободан Милошевић
@demokrate @socijalisti @redinmind @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима