Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одржан Меморијални турнир у баскету "Др Зоран Ђинђић"

rssBookmark and Share

Ниш 14.10.2019. Јужна Србија Инфо

У част Зорана Ђинђића у организацији нишког Градског одбора Демократске странке у овом граду је одигран меморијални турнир у баскету.

Одржан Меморијални турнир у баскету "Др Зоран Ђинђић"

На турниру су учествовале 34 екипе градских и општинских одбора Демократске странке из целе Србије, од Новог Сада до Врања.

Председник Градског одбора ДС у Нишу Миодраг Станковић на отварању Меморијалног турнира у баскету "др Зоран Ђиндјић" који се традиционално одржава сваке године у Нишу, изјавио је да живимо у земљи која нема јасну визију и идеју како људи да се запосле, како да имају боље плате и како боље да живе. Рекао је да Ђинђић не припада само ДС, него целој Србији, региону и Европи.

У региону у коме живимо није се родио такав политичар, такав интелектуалац, човек такве ефикасности, храбрости и визије. Од Зорана Ђинђића смо научили шта значе речи нада и вера, истакао је Станковић.

“Многима се чинило да ће Слободан Милошевић док је жив водити Србију. Зоран Ђинђића је и веровао и знао да ради исправну ствар и да та исправна ствар, ако се за њу бори, на крају мора да победи. Србија данас није земља какву је замишљао Ђинђић, који никада не би лагао свој народ, већ би говорио истину, ма како она болна била”- рекао је Станковић.

Он је нагласио да је Ђинђић знао да је Европска унија једина будућност Србије и да је зато инсистирао на европским вредностима. Чинио је све да Србија прихвати европске вредности и буде природни део Европе. Данас је све супротно од тога. Данас имамо декларативно залагање власти за чланство у ЕУ а потпуно одступање од европских вредности. 

Станковић је поручио присутнима да се, када им је најтеже и када губе веру, сете Ђинђића и колико је он веровао оних десет година када је мењао Србију, да би на крају победио.

Сигуран сам да у овој земљи живе храбри и мислећи људи који никада неће одустати од визије коју је имао наш Зоран- закључио је Станковић.


#   Ниш   ДС   Зоран Ђинђић   Миодраг Станковић   Слободан Милошевић   Турнир у баскету
@demokrate @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима