Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки социјалисти чувају успомену на првог председника - ускоро у Нишу споменик Слободану Милошевићу

rssBookmark and Share

Ниш 13.12.2023. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Данас је у седишту нишких социјалита одржана конференција за медије на којој су говорили, председник ГрО СПС-а Ниш, проф. др Игор Новаковић и трећи на листи за посланике у републичком парламенту на предстојећим изборима Марко Милошевић, иначе унук Слободана Милошевића првог председника те политичке организације и бившег државника Југославије и Србије.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Према речима Игора Новаковића, ускоро би у Нишу требало да се постави споменик Слободану Милошевићу, а једна од прометнијих улица би могла да добије његово име.

"Због вредности и очувања његовог имена и дела, ми ћемо поставити споменик преминулом првом председнику Слободану Милошевићу у дворишу, у оквиру седишта наше странке у Нишу. Вођени његовим речима да социјалисти нису ни комунисти, нити националисти, већ патриоте, следићемо као и до сада тај континуитет патриотизма и хуманизма, што је историја већ и показала да је Милошевић био на челу земље у најтежем периоду ратова и санкција и притом успео да сачува патриотски дух и нацију. Такође, нишки социјалисти поднеће иницијативу код надлежних, да једна од прометнијих саобраћајница у граду, један од булевара понесе његово име", изјавио је Новаковић.

Марко Милошевић, трећи на листи за посланике у републичком парламенту на предстојећим изборима, унук Слободана Милошевића правник по струци, открио је данас да је љубав према праву стекао током студирања, пре свега према међународном праву.

"Моја жеља, за коју ћу се борити ако будем посланик СПС у Скупштини Србије, је то, да све генерације које долазе имају могућност на образовање и то квалитетно образовање, које је стуб сваког здравог друштва", рекао је Милошевић.

Данас је симболично и свечано у згради нишких социјалиста откривена слика Слободана Милошевића испред улаза у Велику салу, која је понела његово име, као сећање на лик и дело првог председника Социјалистичке партије Србије и бившег државника Југославије и Србије.


#   Ниш   СПС   Игор Новаковић   историја   Слободан Милошевић   избори 2023   Марко Милошевић
@socijalisti @redinmind @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима