Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški socijalisti čuvaju uspomenu na prvog predsednika - uskoro u Nišu spomenik Slobodanu Miloševiću

rssBookmark and Share

Niš 13.12.2023. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Danas je u sedištu niških socijalita održana konferencija za medije na kojoj su govorili, predsednik GrO SPS-a Niš, prof. dr Igor Novaković i treći na listi za poslanike u republičkom parlamentu na predstojećim izborima Marko Milošević, inače unuk Slobodana Miloševića prvog predsednika te političke organizacije i bivšeg državnika Jugoslavije i Srbije.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Prema rečima Igora Novakovića, uskoro bi u Nišu trebalo da se postavi spomenik Slobodanu Miloševiću, a jedna od prometnijih ulica bi mogla da dobije njegovo ime.

"Zbog vrednosti i očuvanja njegovog imena i dela, mi ćemo postaviti spomenik preminulom prvom predsedniku Slobodanu Miloševiću u dvorišu, u okviru sedišta naše stranke u Nišu. Vođeni njegovim rečima da socijalisti nisu ni komunisti, niti nacionalisti, već patriote, sledićemo kao i do sada taj kontinuitet patriotizma i humanizma, što je istorija već i pokazala da je Milošević bio na čelu zemlje u najtežem periodu ratova i sankcija i pritom uspeo da sačuva patriotski duh i naciju. Takođe, niški socijalisti podneće inicijativu kod nadležnih, da jedna od prometnijih saobraćajnica u gradu, jedan od bulevara ponese njegovo ime", izjavio je Novaković.

Marko Milošević, treći na listi za poslanike u republičkom parlamentu na predstojećim izborima, unuk Slobodana Miloševića pravnik po struci, otkrio je danas da je ljubav prema pravu stekao tokom studiranja, pre svega prema međunarodnom pravu.

"Moja želja, za koju ću se boriti ako budem poslanik SPS u Skupštini Srbije, je to, da sve generacije koje dolaze imaju mogućnost na obrazovanje i to kvalitetno obrazovanje, koje je stub svakog zdravog društva", rekao je Milošević.

Danas je simbolično i svečano u zgradi niških socijalista otkrivena slika Slobodana Miloševića ispred ulaza u Veliku salu, koja je ponela njegovo ime, kao sećanje na lik i delo prvog predsednika Socijalističke partije Srbije i bivšeg državnika Jugoslavije i Srbije.


#   Niš   SPS   Igor Novaković   istorija   Slobodan Milošević   izbori 2023   Marko Milošević
@socijalisti @redinmind @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima