Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Драган Стевановић, супергеније - Завршио факултет за пет дана!

rssBookmark and Share

Сурдулица 20.03.2015. Ало

Државни секретар у Министарству привреде и координатор напредњака за југ Србије Драган Стевановић успео је оно што би тешко пошло за руком и чувеном Алберту Ајнштајну, а то је да за пет дана положи чак 10 испита и тако постане економиста – оперативни менаџер!

Драган Стевановић (Фото: Танјуг)
Драган Стевановић (Фото: Танјуг)

Овај напредњак из Сурдулице завршио је Вишу школу за менаџмент и пословне секретаре за годину дана, и то тако што је полагао и по три испита дневно! Занимљиво је да Ајнштајн из Сурдулице не зна да је ову школу завршио у Сремским Карловцима, а не у Сремској Каменици, како наводи у својој званичној биографији на сајту Министарства привреде.

Документација ове школе, у коју је „Ало!“ имао увид, открива да је Стевановић направио себи врло згуснут распоред полагања испита, пошто је чак седам предмета са прве године дао током неколико дана јуна 2006, а осталих 10 испита положио је у периоду од 11. до 15. јуна наредне године!

Тако је, рецимо, студент Стевановић успео да 13. јуна 2007. положи Основе информатике, Пословну статистику и Предузетништво, сутрадан Пословно право, а дан касније још два испита – Пословни менаџмент и Енглески језик.

Јуче смо позвали Стевановића да нам открије рецепт за овакво турбо-полагање испита, али је он био недоступан. Одговоре нисмо добили ни из Министарства привреде, а из истог ресора остали су нам дужни и информације у вези са Стевановићевом улогом у запошљавању у сурдуличком огранку Хидроелектране „Ђердап“ (Власинске хидроелектране).

„Ало!“ је писао да су „Власинске хидроелектране“, које имају око 100 запослених, у јануару ове године упослиле још 31 радника, и то „на пословима спорта, рекреације и културе и општих послова“, како је наведено у јавној набавци. Они су за овај посао, који је описан као архивирање и складиштење документације, плаћени укупно 2.538.597 динара, а СПС из Сурдулице је као кључне људе за ово партијско запошљавање означио управо Стевановића и Бобана Петровића, директора поменутог државног предузећа.

Нисам поносан на дужину – студирања

Узданица СНС-а Стевановић је пред изборе у мају 2012. као окорели радикал за медије изјавио:

„Ја сам завршио Вишу школу. Нисам поносан на дужину студирања. Жалим за временом када сам веровао том Томиславу Николићу, жалим за све оно што сам урадио за њега верујући да радим исправну ствар“, казао је тада Стевановић. У међувремену, Стевановић је прешао у напредњаке, али изгледа и брзински завршио и основне академске студије на Факултету за пословно-индустријски менаџмент „Унион“ Универзитета у Београду, како се наводи у његовој званичној биографији.

Дипломирао на тасту

Стевановић је дипломирао са темом „Финансијска анализа пословања предузећа ДД ГТС Комерц у 2006. години“, и како сазнајемо, реч је о фирми његовог таста Драгише Станковића која је скоро две године у блокади.

 


#   СНС   Сурдулица   Власинско језеро   Драган Стевановић Боске   партијско запошљавање   енглески језик
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима